Dag 3 i Budapest

Efter frukost stack jag i väg på egen hand. Först metro, sen lite spårvagn och en kort promenad på andra sidan floden: buda. Målet var Rudas Thermalbath.

Kontemplativt och uppfriskande. Det mineralrika vattnet sägs vara undergörande för artrit och andra reumatiska besvär. Underbart att bada i olika temperaturer. 28 grader var bäst, 42 för varmt och 16 en uppfriskande påminnelse om sommaren hemma:)

Man badar naken. Badet var fyllt av kvinnor i alla åldrar. Långa, smala, korta, tjocka med platt mage, tjock mage, fläskig mage, oval rumpa, platt rumpa you name it alla möjliga fasoner. Men ett gemensamt hade vi allihop: hängtuttar! Oavsett om man har små, obefintliga, lagom eller jättetuttar så hänger de!
Det var befriande att spana in alla andra och konstatera att  jag ser jävligt normal ut.

Och nej, jag brukar vanligtvis inte kolla på tuttar i badhuset, så ingen tror att jag är en fluktare:)

Det var också underbart att bada naken.

Sen ut i värmen i Budapest igen. Över 40 grader. Ett svalkande glas lemonad rann genom strupen på Anna café och sen följde jag med Chrille till saluhallen. Det var lika läskigt idag att se grishuvuden och hönsafötter i köttdiskarna. Jag köpte paprika med mig hem. Annars har det inte shoppats något.

Lunch på tom yam thai på rumbach. Jättegott och fräsch mat trevlig personal och bra priser. Rekommenderas varmt!

Sen tog vi dagens bästa beslut.

Vi  struntade i utsiktsplats slott och museer och bestämde oss för att besöka en annan attraktion: Szechenyi Bath and Spa

Underbart att få bada och sola i några timmar. Besöket på badinrättningen avslutades med massage: swedish massage 🙂

Fräscha och pigga tog vi metron in till parlamentet och tittade lite. Så nu har jag sett parlamentet i Budapest 😛
Strosade i lugn och ro. Tittade på hus och lekte i en fontän 🙂
Kvällsmaten blev gyros på ett litet ställe vägg i vägg med en svindyr restaurang . Jättegott!
Titta sig lite kyrka , äta glass: ungersk glass är lika god som  italiensk.

Åkte lite kollektivt för att ta oss till andra sidan: Buda så att sonen kunde kolla in baren som kallas: the worlds greatest bar. En gammal rysk båt som är omgjord till bar, konsertlokal och restaurang: a38.

Trevlig personal, härlig atmosfär och bra priser. Om du är i Budapest och är sugen på party är A38 stället.
Ett par drinkar och sedan tog vi spårvagnen hem. Chrille är snäll mot sin gamla mamma som har en självspricka på ena foten och vattenblåsa på den andra. Det är hårt att vara turist. Att jag är 27 år äldre kan ju ha en viss inverkan på dygnsrytm och ork 🙂

Det har varit härliga dagar i Budapest. Det är roligt att ha vuxna barn och Chrille är perfekt som respartner. Vi kommer överens och bråkar aldrig när vi reser och lyckas enas om vad vi ska göra.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>