Tankar på egen hand

Ensam hemma.

Smaka på orden. Ensam hemma.

Den som lever ihop med barn 24/7 eller har unga vuxna i sitt hem vet vad jag talar om. Att vara ensam hemma är såååå skönt emellanåt. Sonen har åkt till kusten och vi är lika nöjda både han och jag 🙂

På jobbet märks det att det är semestertider.

Jag har tid att läsa ikapp och försöka bli insatt i olika saker. Planera och fundera.

Jag har tid att följa med vad som händer i London samtidigt som jag läser, skriver och diskuterar.

Även om jag inte har fullständigt teknisk kompetens är det ändå jag som ska ta de formella besluten och då är det tryggt att ha goda rådgivare samt en livserfarenhet och intuition att förlita sig på.

Jag stortrivs på mitt jobb.

I skrivande stund är Kärleken på väg hem från sin resa. Strandsatt i Paris på en flygplats sedan i morse. Stackare, men han har semester så han kan sova ut ordentligt i morgon i alla fall.

Trots att vi har haft kontakt varje dag han har varit i USA så saknar jag och det är inte samma sak att messa och prata korta stunder när man är van vid långa samtal varje dag. Så jag hoppas att det snabbt blir fredag. Ibland suger det med distansförhållande och andra dagar är det perfekt 😉

 

Silver till Sara och Vega idag! Grattis!

 

Annat som jag har funderat på är:

Om man är en helt vanlig svennebanan och inte har råd att får maten hemlevererad, tvätten tvättad och hemmet städat för ett antal pickadoller varje vecka får man sköta det själv. Oavsett om man lever i ensamhet eller tvåsamhet är det ingen annan som  städar, tvättar, handlar eller lagar mat. Det är oftast lättare att leva i tvåsamhet, men är ingen garanti. Jag vet av egen erfarenhet. Som gift fick jag cykla med tunga matkassar på styret, för min man sa att jag fick skylla mig själv att jag inte hade körkort och han tänkte minsann inte slösa bensin på att köra mig till affären. Men maten åt han gärna. Och handla vägrade han göra.  Nu har jag svårt att förstå att jag accepterade det, men då var det helt normalt i min kuvade värld.

Som ensamförälder har jag burit hem många tunga matkassar med trötta armar och numera har jag en dramaten ( Roland heter han) att stoppa varorna i. Eller så ber man sin vuxne son hjälpa till att bära.  Jag har funderat på att testa Linas matkasse, men man behöver ju ändå handla hem väsentligheter som toapapper, kattsand, mjölk, bröd och kaffe. Linas matkasse känns som lyx, men ändå en lyx jag har råd att unna mig nu. Någon som har testat?

Vardagen kan vara förödande tråkig och det är många gånger man önskat att man kunde rymma från allt ansvar. Framför allt när man har ensamt ansvar för barn och tonåringar 24/7. Men man klarar av det och står ut och man älskar sina ungar överallt annat för kärleken till sina barn är det starkaste som finns och vardagen är livet. Man kan inte välja bort vardagen. Barnen blir vuxna och flyttar hemifrån och en dag är man helt ensam.

Det liv jag har är det jag har. Jag kan inte välja bort det, utan jag får göra det bäst av det jag har.

Livet består av val. Medvetna och omedvetna val.

Livet består av konsekvenserna av våra val.

Vi kan inte göra saker ogjorda, men vi kan dra lärdom av dem och  förhoppningsvis inte upprepa samma misstag.

Utan fel lär vi oss inget. Men ibland är lärdomen smärtsam.

Med positivt tänkande blir livet lättare att hantera. Det har jag också lärt mig. En positiv tankespiral är bättre än en negativ!

Det värsta som jag kan tänka mig är att bli bitter och gnällig. En otrevlig energitjuv som dränerar andra på energi.

Nej fy farao för bitterhet.

Sen vet jag att jag är lyckligt lottad som har ett stimulerande och roligt arbete och en frisk och stark kropp. Men utan utbildning, framåtanda och erfarenhet hade jag aldrig fått mina jobb.  Jag har varit beredd att ta vilket jobb som helst och jag har flyttat för att få jobb. För att inte tala om perioden när jag jobbade 160% och pluggade 50%. Då fanns det ingen fritid om man säger så. Det kommer jag aldrig att göra om. Men det gav mig kunskap, erfarenhet och jobb.

Nu ska jag ta av bh:n och lägga fötterna på bordet. Fötterna på bordet är ett tabu för mig. Men nu är jag ensam hemma 🙂

Tisdag = allsång på Skansen och ingen som klagar över att jag sjunger 🙂

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
11 Responses
 1. Fröken Hulda skriver:

  Där fick du allt till ett klockrent inlägg. Jag vet inte hur många matkassar jag dragit hem på cykeln eller på pulkan tillsammans med dottern. Ja… jag var ensam med henne sedan hon låg i magen och hade inget val. Men det gick. Vi svalt inte, vi var rena och hela och hade vänner. Nu har jag det liiiite bättre när hon flyttat hemifrån. Ibland njuter jag lite för mycket av min egentid. Risk för isolering. Men allt har sin tid. Det var hon och jag i 20 år så det är klart det tar tid innan jag vänjer mig vid att vara ensam och ”står ut med” att inte vara ensam ibland. Oj… där tror jag att jag trasslade in mig

  • inna skriver:

   Jag har levt ensam med barn sedan 2001 och mina förhållanden har varit särboskap. Det är skönt att ha sin integritet även om jag gärna vill kunna bo ihop eller kanske ha en liten sommarstuga när jag blir gammal.

   Jag är en väldigt social person, men får utlopp för mycket på jobbet. Sen har jag få vänner här i stan att umgås med. Det flesta bor långt borta och man måste planera umgänget.

 2. bitter är jag aldrig bland folk.
  jag är uppfostrad och spelar pajas så fort nån närmar sig.
  att vara två, för mig, innebar bara att ha bil för att storhandla med.
  hushållet har jag alltid skött. själv. trots heltidsjobb och småbarn.
  jag har ingen motivering nu som 48-åring. (utbildning t ex)
  jag orkar inte med fler uppförsbackar.
  nu är det dags att glida omkring på en räkmacka 🙂

 3. elisabeth skriver:

  Livet blir vad vi gör det till. Hela tiden, varje dag gör vi val, massor av val, och vi är själva ansvariga för våra liv. Det kan aldrig vara någons annans fel, om det går snett. Jag tror att den som vill ha jobb, får ett jobb, men jag måste jobba för det, inte tro att någon erbjuder mig ett jobb. Ett tag skrev jag vid sängdags i en bok alla positiva händelser under dagen. Det hjälpte mig i rätt riktning, att se det positiva. Det gäller att fokusera på det positiva. Då blir allting mycket lättare.

  • inna skriver:

   Visst är det så att livet består av val. Ibland vill vi inte se våra val utan hävdar att det är någon annan som är ansvarig.

   Just positivt tänkande är oerhört viktigt. Jag tror stenhårt på det!

 4. Tatiana skriver:

  Jag brukar än idag tacka mina generösa farföräldrar som betalade körkort för alla sina barnbarn:) Men oftast så tar jag hjälp av någon son som får packa varor och kånka till bil och hem till våningen.

  Och att vara bitter hjälper inte ett dugg ..fast jag kan ibland ta fram min bittra sida för jag tror inte att man helt ( läs jag ) kan vara odelat positiv hela dagarna . Det är min personlighet och ibland så tycker jag att motgångarna är fööör många. Men jag skrattar varje dag .

  Och det där med att alla kan få jobb tror jag inte på. Det kan vara ett geografiskt problem ( typ glesbygden i norr ) eller så kan man då som jag vara så sjuk kroppsligt att ingen vill anställa mig. Och jag vill verkligen jobba . Men ingen vill ha en 55-årig söndervärkt bipolär tant. Men det kanske du ovan har en lösning på ??

  Sen så tror jag också att man får flytta på sig för att få jobb eller vara beredd på att pendla . Mina farföäldrar flyttade från Västerbotten till Stockholm med fyra barn och ett femte på väg för att kunna försörja sig .U:s kusin flyttade hit från Västerbotten för att jobba . Min norrlansdkompis pendlar 10 mil varje dag för att arbeta.

  Och som Inna säger.Studier har man ALLTID nytta av . Jag började att läsa på universitet då jag var 47 och de studierna har jag haft nytta av. Fast inte nu då. Men vi får se vad AF säger i höst 🙂

  Kram

  • inna skriver:

   Jag beundrar dig för att du har sån styrka och mod trots din kroniska värk. Och du är inte bitter. Du är bitsk 😉

   Jag hoppas verkligen att det rätta jobbet dyker upp för dig vännen.

   Kram

 5. Tatiana skriver:

  P.S
  Jag har testat de flesta matkassar och tycker..så dääääääär . Oftast så föresätts att man har pasta , ris och kryddor hemma . Jag tycker dock att portionerna är rikliga så maten räcker länge. Och vissa recept är roliga men en del känns som vilja men inte kunna . Men test ! Det tycker jag absolut !

 6. seoceef@gmail.com skriver:

  http://www.ilovemylaptop.se

  Hej,

  Vi på ilovemylaptop har snygga laptopfodral i neopren och läder. Ta gärna en titt och se om det är något du gillar!

  Mvh Gunnar

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>