Det flyter

När livet flyter på och man lever i harmoni behöver man inte anstränga sig så mycket. Allt bara fungerar och för utomstående kan det tyckas att man glider runt på en räkmacka.
Men det det ligger hårt arbete bakom, mest mentalt arbete.  En förutsättning för att uppnå harmoni och lycka är att vara tillfreds med sig själv och tycka om sig själv.

Mitt liv förändrades när jag bestämde mig att för att sluta  älta mina motgångar i negativa tankespiraler. Inte när någon annan sa till mig att nu får du skärpa dig och sluta deppa, utan när jag var mogen att ändra mitt tankemönster. Men utan andras omsorg och och (ibland) smärtsamma ärlighet hade jag inte tagit itu med mitt tankemönster utan fortsatt bära offerkoftan.

Nu kan jag lättare  hantera motgång. Jag löser problem och framför allt vågar jag möta problemen när de uppstår. Livet är lättare att leva med positivt tänkande. I och för sig har jag alltid varit en obotlig optimist, men nu är jag det fullt ut och jag märker att mitt humör har blivit mycket jämnare. Jag som varit ökänd för min korta stubin. Jag är inte lika orolig längre.

Visst är jag lyckligt lottad som har ett stimulerande och roligt jobb, men jag har strävat och utbildat mig för att kunna utvecklas och få kunskap och kompetens som tillsammans med erfarenhet har lett till mitt nuvarande jobb.

Jag drömmer om ett hus vid havet, men det är en dröm jag inte arbetar för att uppnå. Kommer det så kommer det. Vissa drömmar förblir bara drömmar, men är ändå betydelsefulla. En  hemlig dröm är en bröstförminskning och jag har insett att sparar jag under en tid så kan drömmen gå i uppfyllelse. Faktiskt. Det handlar om vad jag verkligen vill. Annat jag drömmer om är att lära mig att dansa flamenco och tango, bli bättre på att laga gourmetmat och göra snygga uppläggningar, skaffa ett litet hus med trädgård och lära mig fotografera på riktigt.

För att uppnå mål och drömmar måste man vara motiverad.

Mitt jobb handlar mycket om problemlösning. Lokalisera problem, hitta lösningar, skaffa kunskap, ta beslut, ta itu med nästa problem. Staka ut riktning och uppnå mål. Lite som våra  drömmar i livet. Fokusera på en sak i sänder. Hitta vägar och lösningar.

Idag har varit en intressant dag på jobbet med mycket information, lösningsdiskussioner och skratt.

Men vad är det med vädret?

När jag åkte hemifrån i morse var det kallt och duggregnade.

När jag klev ut från kontoret vid 17 möttes jag av en värmevägg. 25 grader! Var kom den sommaren ifrån liksom?

Som grädden på moset var det buss utan ac som transporterade oss över slätten. Tur att jag klätt mig lager på lager idag 🙂

I Vänersborg var det lika klibbigt varmt som snabbt övergick i regn och åska. Åskan håller sig på avstånd som tur är. Strömmen försvann en stund, men kom snällt tillbaka tillsammans med ett svalkande ösregn. Tur att jag inte skulle på festival ikväll 🙂

 

Nu har det regnat i närmare två timmar. Vatten överallt som forsar fram. Det flyter 🙂

Imorgon är det fredag.

Jag längtar <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Responses
 1. Fröken Hulda skriver:

  Ja du Inna… Inte får man nåt gratis inte. Det ska gudarna veta…
  Kram… önskar dig en fin helg med Kärleken

 2. en trogen läsare skriver:

  Ja du Inna …säger samma som Fröken Hulda. Det vet jag också att man inte får nåt grattis. Du pratar om bröstförminskning det skulle jag också behöva men vi får väl ha våra stora boppar du och jag. Det kostar att förminska, men jag vet inte om jag skulle våga att dom börja skära i mina bröst och kanske dom blev olika stora det får nog bli som dom är. Dom säger ju att man ska vara stolt över sin kropp och det är jag.
  Inna hoppas att du är stollt över din kropp den är hur fin som helst
  Kramar dig vännen ha en bra helg med kärleken
  .

 3. var finner man andras omsorg?
  alla är sig själv närmast.

 4. Tatiana skriver:

  Jag märker till min stora glädje att jag inte är lika aggresiv, dömande och ältande längre. Det är mer shit happens och hakuna makata. Det som jag inte kan påverka är ingenting att öda energi över.

  Så klart att jag fortfarande kan dra ett varv till över det som har varit orättvist mm. Rom byggdes inte på en dag . Men för det mesta så säger jag till mig själv-Meeeh..sluta nu , det där är förbi. Men det tog många år av terapi och den mesta tiden så har jag teurapeftat mig själv 😀
  Kram

 5. inna skriver:

  Just detta att inte lägga energi på sådant man inte kan ändra är en skön förändring i mitt liv. Jag kan bara ändra på mitt eget förhållningssätt.

  Egenterapi ska man inte underskatta 🙂

  Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>