Efit söndag 23 september 2012

Du har den stora äran att följa en helt vanlig ledig söndag i en solitärs liv. Lilla Paris är  grått och bestänkt med regn. Tur att det finns inre solsken!

Eftersom Mac helt plötsligt beter sig som en obstinat 4-åring vill han inte veta av någon iphone. Gissa vad jag fotar med? Bråkade med Mac i 2 timmar. Ingen åtgärd gav önskat resultat. Så jag bestämde att nu löser jag problemet.  Punkt. Det är första gången Mac bråkar med mig. Tur jag är envis och tålmodigt.

Ett alternativ hade varit att leta reda på kameran som sonen lånar. Ett annat att mobilblogga. Jag valde alternativ 3. Jag mailade bilderna och kunde således ladda ner dem till datorn. Eftersom jag vill redigera  i photoshop. Problem är till för att lösas 🙂

Häng med på efit nr 146!


00-tiden
Dags att släcka och krypa till kojs. Jag har ju ändå tillbringat senaste timmen hos John Blund 🙂

05-tiden
Det är INTE dags att gå upp nu! Vad trött jag blir på mig själv ibland. Tur att jag är bra på att somna om.


08-tiden
Nu är det passande att gå upp. Börjar dagen med kaffe.


09-tiden
Dags att frukostera sig lite. Det smakade utsökt om någon undrar.


10-tiden
Trots en del varningar här och där bestämmer jag mig för att våga. SÅ jag uppdaterar min iphone. Jobbtelifånen får vänta.


11-tiden
Publicerar dagens efit.


12-tiden
Inspektion av äggosten jag gjorde igår. Den ser fin ut. Konsistensen är krämig och len. Och ja, den smakar gott också. Självklart tillsammans med björnbärssylt.


13-tiden
Diskar och lyssnar på radio. Så spelas en låt vars text berör direkt. Det är någon ung pojke som sjunger och trallar, men texten går rakt in. Inser efter hand att det är den unge Ulrik Munther. Men det skiter jag i. Varför ska man alltid vara så pk! Sen sätter jag på favvolistan på spotify och spelar Jimi Hendrix. Ombyte förnöjer 🙂


14-tiden
Rastar liten snabeldrake.


15-tiden
Efter rundan med dammsugaren skulle jag bara vila lite. Stensomnar. Sonen kommer in och undrar vad jag  sysslar med. Det kan man ju undra. Du börjar bli gammal säger sonen. Jag skyller på den här jävla förkylningen som varit på besök i över en månad!


16-tiden
Medan middagen kokar på spisen jobbar jag lite och går igenom dagens mail och ser över veckans planering.


17-tiden
Dagens middag: en av mina absoluta favoriträtter, rotmos och fläsk.


18-tiden
Sally trivs på balkongen och helst på räcket. Hon är inte som alla andra katter som sagt.


19-tiden
Stryker morgondagens klänning med mitt ärvda strykjärn. Den enda orange pryl jag äger. Ni som känner mig vet hur mycket jag avskyr orange. Men farmors strykjärn från 70-talet vägrar jag byta ut mot någon modern variant.


20-tiden
Dags för tvagning av lekamen och keratiner.


21-tiden
Förvandlad till ni vet vad 🙂

Det blir allt för idag. Av dagens drygt 450 besökare var det runt 10 som kommenterade. Tack så mycket!

Och Du, lämna en kommentar. Det är så trist med alla som bara smyger förbi. Jag blir jätteglad för alla kommentarer^^

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
21 Responses
 1. Micke skriver:

  Som om det skulle bli mindre strul nu då med iOS6 😉
  Haha, jag bara skojar med dig.

  Inget regn här, tvärtom lite sol.

 2. Sara skriver:

  Härligt med fler efitare 😉 Ha en bra Söndag!

 3. thinki.se skriver:

  Macken ser verkligen inbjudande ut och den där ost grejen…Mmm, som glass juh!

 4. Himmelohelvete skriver:

  Har också en mac som aldrig krånglat mer än med en grej,,,när jag sätter i sladden till iphone så hittar den inte den som en enhet, vet du vad som felar då? Den hittar alla andra grejer som mus usbminne osv men inte iphonen?

  Uppgraderade med häromdagen och det blev bra=)

  kikar in sen igen, kör också efit idag
  =)

 5. Fröken Hulda skriver:

  Vad är äggost? Kanske det heter nåt annat hos oss…

 6. Marianne S skriver:

  Äggost har jag aldrig hört talas om men kan tänka mig att det är gott. Har oxå uppdaterat min iphone men vi är inte riktigt vänner ännu trort stt jag haft den sen maj… Men skam den som ger sig 🙂

  • inna skriver:

   jag kom överens med min iphone från första stund. Sen hade jag en son att rådfråga. Men det gäller att inet ge upp. Ihponen var min första smartphone, så kanske var det lättare när jag inte hade något att jämföra med.

 7. Tinna skriver:

  Hm, regn. Det regnar nog längs hela västkusten, för här i Helsingborg är det grått, blött och blåsigt. En perfekt dag att stanna inne och mysa söndag på. 🙂
  Passa på att njuta innesaker!

 8. Anna skriver:

  Nja… Äggost… Känner mig liiiiiiiite tveksam till det du!
  Kl 11 bilden känner jag igen! Det ser likadant ut hos mig, när jag ska ladda upp bilder! Konstigt va!!!
  😀

  // Kram

  • inna skriver:

   Äggost smakar underbart. Som ett mellanting av ostkaka och panna cotta eller nåt. För mig är det kalasmat och ett måste till påsk.

   Kram

 9. Hanna skriver:

  Tur du har som kan somna om! Själv vaknade jag ca 20 minuter efter du tog den andra bilden, och jag kunde INTE somna om! :/ 3 timmar fick jag sova denna natt…

 10. Micke skriver:

  Kikar in på resten av dagen.
  Färdigjobbat nu strax efter kl 21 🙂

 11. Tatiana skriver:

  Äggost är vanvettsgott . Min svägerska brukar göra det 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>