Nyårsafton

Eftermiddagsmörkret sänker sig över Sverige.

Kaffe och kontemplation i soffan.  Skönt att inte ha massor planerat. Tidigare fick jag nästan ångest om jag inte skulle bort på fest eller hade bjudit hem vänner på Nyår.

Nu njuter jag av det lilla.

God mat och dryck. Familj. Inre lugn och harmoni. Lycka. Mer behövs inte.

Snön har snart helt regnat bort. Det är gråväder och jag är tacksam att jag kan vara inomhus i ett mysigt hem. Dagens utomhusvistelse är avklarad och jag är även tacksam över regnkläder och gummistövlar.

Jag hör någon som smäller av  raketer i regnet.

Jag har en kluven inställning till fyrverkerier.

Det är vackert att se på och skapar en känsla av magi. Det är festligt.

Men så tänker jag på alla stackars hundar som plågas och människor som skadas. För att inte tala om alla pengar som går upp i rök. Även om jag inte kastar bort mina pengar på fyrverkerier så tycker jag om att titta på andras och det är ju eg. lite hyckleri. Att åka snålskjuts på någon annans konsumtion. Typ som att inte  betala tv-licens, men anse det  självklart att se på tv och utnyttja det som andra betalar för.

Däremot kan jag tänka mig att skicka upp en rislykta. Mycket mer miljö- och djurvänligt.

Nu är det dags att förbereda Nyårsmaten.

Vad sägs om grillad sparris, stekt ankbröst, rödvinssås och rostad potatis samt vaniljpannacotta med passionsfrukt? Dryck: mineralvatten, scarecrow eller en pinot noir.

Det ska vara gott att leva.

Gott nytt år mina gullvippor <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Responses
 1. Majsan skriver:

  Gott slut och gott nytt år, Inna!

 2. en trogen läsare skriver:

  Gott slut och gott Nytår, Inna !!!

 3. Leo skriver:

  Gott nytt år!!! 🙂

 4. Catarina skriver:

  Kloka tankar! Ett gott nytt år önskas!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>