Morgontankar

Uppe med tuppen som vanligt. Försökte sova, men katten tyckte att jag skulle gå upp, så halv åtta satte jag på tevatten och fixade kattmat.

Sen gick katten och lade sig igen!

Nu sitter jag här med min tekopp och Mac och funderar.

Påsk handlar mycket om mat och gemenskap. En högtid som är en salig blandning av judiska, katolska, protestantiska och hedniska traditioner. Snacka om multikulturell. För vår typiska svenska kultur är en smältdegel av traditioner från många olika håll. Tro inget annat.

Att påsken är rörlig bestämdes på något kyrkomöte på typ medeltiden, för att man inte kunde komma överens när påskdagen skulle infalla. Så sedan dess infaller påskdagen söndagen som är fullmåne efter vårdagjämningen. Hänger ni  med? Alltså mellan 22 mars och 25 april.

Tittar ni ut genom fönstret i kväll kommer ni att se en fin, gul och rund måne på himlavalvet.

Kan jag väcka ungarna snart? På agendan står en tur till stan. Det är sååååå långt. ca 200m att gå 🙂

jag har tänkt att investera i ett nytt duschdraperi och sen hoppas jag få se lite påskkärringar och annat käckt. Det brukar vara påskparad på stan. Sen kan jag kanske lura med Prinsessan på en fika.

Och som vanligt brukar de flesta bilder hamna på Instagram. Ja jag är lat bekväm.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>