Badrum

Jag blir så avundsjuk på de som har snygga badrum. Helkaklat och vägghängd toalett. Snygga färger och ett avlopp utan krångel. Har haft ett sånt badrum, men det tvingades jag överge.

Nu bor jag i ett hus som är gammalt och utan stambyte inom de närmaste åren. Golvet är spräckligt i någon grådaskig färg som gör att det spelar ingen roll hur mycket man skurar. Det ser smutsigt ut ändå.

Ingen plats för en riktig hylla.

Handfaten är sprucket och på sned.

Översvämning som kommer och går.

Det har varit problem med just avloppet den senaste tiden. Översvämning så fort man duschar. Men jag har inte haft ork och lust att fixa. Men dag skulle jag få ordning på skiten. Nu har jag ju semester.
På med handskar och bort med badkarsfront och ner och gräva runt. Men inget hände. Det blev snarare mer stopp. Smutsigt vatten över hela golvet. Efter två timmar gav jag upp och insåg att jag måste ringa vaktmästaren. Han kom tillsammans med någon som kunde såna här gamla krånglande avlopp. Killen grejade lite och vips som rann vattnet ner som det skulle! På köpet var de supertrevliga och flörtade glatt med mig.

Varför skulle jag vara så envis och försöka fixa skiten själv, när ett proffs kunde fixa det på en kvart?????????

Nu har jag ett badrum som är rent och fint och man kan duscha utan det blir översvämning. Trätrall och färgglad matta gör golvet riktigt snyggt.

Men jag vill fortfarande få plats för en snygg och praktisk hylla.

Och nej jag tog inga bilder. Men jag kan upplysa om att jag hittade följande under badkaret: tomma schampoflaskor, hårsnoddar, hår, toarullar, odefinierbart smuts, rakhyvel, blomsterpinnar, en ledsen tvål och kattsand.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
 1. Tofflan skriver:

  Jag får ofta rensa i mina golvbrunnar, för även om jag har kort hår tycks jag fälla enormt. Fy te rackarns sickna hår-råttor jag fångar där ibland. (kräksvarning)

  • Inna skriver:

   Jag rensar inte så ofta som jag borde, eftersom jag måste lyfta bort badkarsfronten. Men nu är det fullt fungerande och jag njuter av att kunna duscha utan översvämning.

   • Tofflan skriver:

    Försökte kommentera i natt, men det gick inte. Nytt försök: Jag har två våtutrymmen. I det ena finns en dusch och i det andra ett badkar som jag för länge sen tog bort fronten på. Sånt underlättar när man städar och rensar golvbrunnar…
    /Rörkrökar-Tofflan

    • inna skriver:

     Jag hade gärna tagit bort fronten om det inte var så fult bakom. Badkaret står på skitfula betongfötter…

 2. Victoria Jensen skriver:

  haha, ”en ledsen tvål”! Förstår precis vad du menar. Mycket bra benämning på detta ting!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>