Sovmorgon, fredag och harmoni

Det nya året har börjat på bästa sätt. Tillsammans med familjen. Nu har alla mina ungar åkt hem till sig. Jag är så tacksam att vi har fått rå om dem. Livet med H är fantastiskt. Tänk att man kan ha det så bra och så fyllt av kärlek.

Jag har bestämt att jag ska ge bloggen en chans. Det har varit lite si och så med blogglusten de senaste månaderna. Men jag vill fortsätta blogga. Minst ett inlägg i veckan. Kanske en stående söndagsrapport?

Idag har jag semester. Liksom igår. Ingen klocka som styr. Inga måsten. Bara vara. Ladda batterierna. Må bra. Tid för samtal och reflektion.

Tvätta lite. Se på skidåkning.Äta rester. Det är såå synd om oss som tvingas äta rester. Igår stekt ankbröst och potatisgratäng m rödvinsreduktion. Idag portergryta. Sen  lite tårta och kakor. Snart är det vardag och sockerförbud.

56cbd5c0732111e3a7b512d15f20d117_8

Jag är tacksam över allt livet ger. Lycka. Harmoni. Styrka att hantera motgångar. Glädje. kärlek.

Livet är gott <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
7 Responses
 1. Tofflan skriver:

  Skönt med semester! Jag har jobbat två dagar och det har varit ganska segt och alltför lite att göra för att passa mig. Men på tisdag kör det nog igång tusen gånger desto mer…
  Ha en go helg!

 2. Anonym skriver:

  Du vet att det är förbjudet enligt lag att publicera bilder och övriga illustrationer med innehåll av elever (?).
  Detta kan polisanmälas, bara så du är medveten om detta.
  Med vänliga hälsningar Anonym.

  • Inna skriver:

   Tack för din omsorg käre ”Anonym”

   Jag har kunskap om vilka lagar och regler som gäller.

   Som privatperson har jag rätt att publicera bilder på andra människor i min blogg så länge bilderna inte är kränkande i laglig mening. T ex om du och jag fikar på Espresso house i Göteborg kan jag ta en bild på dig där du dricker cappuccino och skrattar och sen publicera den i min blogg utan att be om ditt tillstånd.

   Som skola, arbetsgivare eller förening bör man dock ha inhämtat tillstånd att publicera bilder. Framför allt får man ej publicera personuppgifter utan tillstånd. Man behöver ej inhämta tillstånd varje gång man publicerar en bild, så länge bilderna har samma syfte. T ex att man visar vad som händer på skolan och lägger ut bilder på elever, som har givit sitt tillstånd (eller deras föräldrar)

   Följer man dessa direktiv från både Datainspektionen och Skolverkets jurister förekommer inget oegentligt och ingen riskerar att bli kränkt.

   Jag brukar dock fråga om det är ok att publicera bilder på någon. Det känns mest juste. Du ser sällan bilder på mina söner och min sambo just för att de ej vill figurera i bloggen.

 3. Anonym skriver:

  Jag har mycket svårt att tro på dina förklaringar och ursäkter, dem verkar vara långt ifrån realistiska eftersom jag har stark kunskap om att det inte är okej att publicera innehåll på elever.
  Jag tror knappast att du frågat om tillstånd att publicera bilder på dina elever då dessa bilder är fotade som ”smygbilder”.
  Ta dig en funderare på vad väljer att lägga ut på internet eftersom att det finns alltid kvar och jag har även mycket svårt att tro att dina så kallade ”elever” vill att deras framtida arbetsgivare skall se dessa bilder då de söker/har jobb.
  Med vänliga hälsningar Anonym.

 4. Anonym skriver:

  King är du Inna!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>