Kommentarer

Alla vill vi ha kommentarer.
Alla vill vi ha respons.
Alla vill vi bli bekräftade.

Jag godkänner alla kommentarer så länge man håller en civiliserad ton och inte gör påhopp som är kränkande. Varken på mig eller någon annan.

En kommentar som påminner mig om fel jag gjort eller sagt och helt enkelt är oombedda råd är inte kränkande. Obekväm kan den däremot vara.

Hittills har jag aldrig tagit bort en kommentar och jag hoppas att jag aldrig känner mig nödgad att göra så. Däremot har jag blockat två personer från att kommentera. En person som skrev kränkande irrelevanta påhopp, som andra reagerade starkt på, och ett sk webbtroll. Två personer under 15 års närvaro på nätet. Ja, jag är en obetydlig bloggare och jag är inte speciellt kontroversiell.

Det viktiga för mig är respekt för varandra och att man kan kommunicera även om man tycker olika.

Hur kul är det med bloggar där man bara vill omge sig med ja-sägare och kommentarer som stryker medhårs, oavsett vad man skriver. Jag vill ha dynamik och respekt. Jag väljer vad jag skriver i min blogg, men jag kan inte styra andras respons. Att ta bort kommentarer som inte passar är nästan som cencur. Men var och en väljer och är man tydlig till sina läsare så vet de vad som gäller.

Jag blir glad när mina läsare tar sig tid att kommentera, men förstår att man inte gör det varje gång.
Jag är ju själv likadan. Framförallt när jag läser i mobilen. Det är förbaskat krångligt att kommentera en del bloggar i mobilen, så jag har gett upp.

Kärlek och respekt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
12 Responses
 1. Miriam skriver:

  Å nu var alla mina uppgifter för-ifyllda så hepp, jag skriver en kommentar. Och håller med dig by the way utan att vara en notorisk ja-sägare. Kram!

 2. Hur ska man se på kommentarsgranskning? Alltså då man skall godkänna först.
  Jag känner mig träffad här av dina ord. C’s fd älskarinna rättar mig i allt. Mässar och går på så att flertalet personer har reagerat. Allt jag gör och säger är fel. Bara hennes levnadskunskaper gäller.
  Jag vet inte hur man blockar så jag måste plocka bort kommentarer ibland. Det är ju min blogg och i den bestämmer JAG. Eller?

  • inna skriver:

   Men du Jeanette, för mig låter det absolut att du ska ha kommentersgranskning. För det är inte sunt att din fd. sambos älskarinna lägger sig i ditt liv via bloggen. I din blogg bestämmer DU hur DU vill ha det. Punkt.

   Jag som använder wp-installation på eget webbhotell kan blockera ip-nummer, inte enskilda personer.

 3. Bella skriver:

  Klockrent skrivet bästa GullVippa:)!! kram

 4. Tofflan skriver:

  Även om man inte delar åsikter med ”bloggägaren” tycker jag att man ska uttrycka sig med hyfs och vett och sans. Jag har blockerat ett webbtroll samt ett par homofober från att kommentera på min blogg. Sen vet jag att det finns FÖLK som TROR att jag har blockerat dem när jag i själva verket ENDAST har bett dem hålla en vettig TON i sina kommentarer. Man får gärna kritisera mina åsikter men inte min eller mina vänners eller familjens personer!

  Jag kommenterar när jag har nåt att säga. Tror jag… 😉

 5. Tatiana skriver:

  Jag har tagit bort kommentarer då de varit direkt elaka . Min blogg liksom .Det är inte enligt min åsikt att cencurera utan att markera att jag inte accepterar elakheter . Har fått nog av detta .

  Sen om det kommenteras hos mig är inte livsviktigt . Jag har ungefär samma läsare varje dag och de behöver inte kommetera varje gång.

  Att inte få respons på kommenterande trots att jag kommenterade efter tre inlägg efter varandra är enligt min mening detsamma som att säga -Jag skiter i dina åsikter . Nu så ryker den / de personerna från min lista.
  Trevlig helg på dig 🙂
  Kram

  • inna skriver:

   Tack för din reflektion Tatiana. Helgen har varit fylld av hårt arbete och nu på söndag kväll kan jag äntligen vila ut. Men nu är mina ägodelar äntligen hemma!

   Kram

 6. Micke skriver:

  Hej där, EFIT i morrn 😉
  Men det har du väl koll på..

  Själv har jag tacklat av helt här!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>