Sol i november

Vi lämnade ett mulet och regnigt Sverige en lördagseftermiddag.  Planet anlände till Teneriffa på kvällen.Vi fick snabbt vårt bagage och hyrbil och åkte mot vår destination: Palo blanco i Las Americas. Det tog en liten stund: man kan säga att vi körde vilse. Eller annorlunda som H säger. Men vad gör väl det. Ute är det 26 grader varmt och vi njuter utsikt och värme. Det tar en stund innan vi får parkering, men sen kan vi inta lägenheten. Middag vid 23 på restaurangen runt hörnet smakade delikat och sen avslutade jag  dagen  med en simtur i poolen under stjärnorna och fullmånen. Helt magiskt!

soltant

Sen följer dagar med sol och bad, shopping, promenader och utflykter. Vi lagar mat och dricker sangria, badar i havet och simmar i poolen. Vi bor mitt i smeten med havet några hundra meter bort, men ändå avskilt med egen pool. Kan inte bli bättre. Vi är i paradiset!

sangria

Vi har sett solnedgång och makalöst vacker natur. Bananplantage och annorlunda hus. Ricinbuskar och sandslott på stranden. Krabbor och kackelackor. Druckit cava och Cola zero. Vandrat på stranden och botaniserat i supermercadonan.

Vi har besökt Djungle park med djur och växter. Badat i Aqualand och varit på en fantastisk båttur på havet, där vi sett delfiner och badat. Vi har sett Teide och dess magiska månlandskap. Vi har gjort härliga roadtrips runt ön och sett massor. Sen heter det inte köra vilse, utan köra annorlunda. Tack vare det har vi sett platser vi aldrig tänkt besöka och några ställen har vi sett en gång till 🙂

delfiner
Los Gigantes praktfulla klippor, oräkneliga regnbågar, snö på Teides topp, vågor på stranden, pinjeskogar. Ja, vi har sett så mycket härligt och vackert.

Vi har struntat i klockor och måsten. Låtit kroppen styra dygnsrytmen och bara varit. Vi har ätit god mat på restaurang och njutit av servicen. Vi har lagat mat hemma och myst med how I met your mother marathon i soffan.

Jag har klarat av att handla i fiskdisken med min gamla skolspanska och lagat en delikat fisksoppa med spanska råvaror. Vandrat på stranden, tittat på båtar och krabbor. Sett en regnbåge.  Många regnbågar. Njutit av utsikt över berg och hav. Tankar energi och D-vitamin.

Som grädden på moset har jag genomfört en anställningsintervju via Skype. Det gick så bra att de ville träffa mig igen.

Det här är seriöst den bästa semester jag har haft. Jag förstår varför H envisas med att ha semester i november och åka till Teneriffa. Nästa år blir det 4 veckor.

hav

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>