Jag älskar dig inte

Jag fångas genast. Sugs in i handlingen.

Det är som att träffas av ett slag i magen.

Jag förs tillbaka i tiden. Till ett liv där jag håller på att slå knut på mig själv för att vara som jag förväntas. Ett liv med oro och ont magen för vilket humör han ska vara på. Ett liv där jag hela tiden lovar att ändra på mig, så att det blir som han vill ha det.

Men till skillnad från Lotten i Christinas bok så är det jag som slår sönder familjeidyllen. Det är jag som går. Det är jag som gör det mest egoistiska i mitt liv: jag väljer skilsmässan.

För att överleva. Men även om man är den som går, så gör det ont. Det är en smärtsam process.

Jag älskar dig inte får mig att inse vilken smärta jag åsamkat när jag gått. Jag förstår hur ont det gjort. Jag som hela tiden varit fokuserad på min sorg och smärta. Kämpat för att hålla mig ovan vattenytan och överleva.

Och jag har överlevt och kommit ut på andra sidan. Jag har hittat min inre styrka och till slut insett att jag inte är den värdelösa, hopplösa människa jag så länge blev intalad  att jag var. Genom svårigheterna har jag blivit en mer nyanserad människa. När jag vet vem jag är och tror på mig själv, kan jag ge mer till andra.

Jag älskar dig inte av Christina Stielli är en bok som griper tag. Jag känner verkligen Lottens smärta och ångest. Christina har ett fantastiskt språk och jag längtar efter att få läsa hennes nästa bok.

Du måste läsa Jag älskar dig inte av Christina Stielli!

Category: Uncategorized
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
  1. Tofflan skriver:

    Ja, jag måste läsa den där boken!!!
    KRAM!

  2. Christina skriver:

    Jag försöker igen … Jag skrev en lång kommentar till det här inlägget och gick tillbaka för att se vad du svarat 😉 Men hittade inte mig själv 😛

    Det är ju vad Lotten borde ha gjort. Gått. Av respekt för sig själv. Du var modig som följde ditt hjärta! I min alldeles egen separation kan jag tycka att min ex-man var modig som följde SITT hjärta. Det viktigaste måste vara att vara ärlig mot sig själv ändå. Jag är glad att boken berör. Jag ville ju visa lite på att det faktiskt finns en psykisk misshandel i relationer. Där en part med given och tagen makt kan utnyttja en kärlek och en beroendesituation och en människa med en otränad självkänsla.

    Många kramar / Christina (som klickar på submit nu … )

  3. inna skriver:

    Du fastnade nog i spamfiltret och så var jag för snabb i raderandet =)

    Tack för att jag får bekräftelse av mitt beslut! Precis så är det ju. Av respekt för sig själv.

    Det psykiska misshandeln är farligare på ett sätt. Det smyger på dig så subtilt och helt plötsligt är du fast i ett livsmönster som är svårt att bryta.

    Jag ser verkligen fram emot din nästa bok!

    KRAMAR

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>