Ett foto i timmen fredag 26 juni 2020

Plötsligt händer det!

Efter ett långt uppehåll har jag börjat blogga igen.

Så idag blir det efit från Vadstena. Sedan några veckor tillbaka bor jag ensam i innerstan. H bestämde i våras att han inte ville leva med mig längre.  Så jag har flyttat. Till en drömvåning i innerstan i denna lilla idyll.
Varmt välkomna till efit nr 223!

7-tiden

Fredagar jobbar jag hemifrån. Det är ganska skönt att stämpla in på kontoret i pyjamas.Och ja, jag ser ut som ett penntroll varje morgon.

8-tiden

Frukost: kvarg, jordgubbar, mango och rostad kokos. En favoritfrukost.

9-tiden

Jobba sig lite med registrering av VUX-elever i vårt administrativa system. Det är bra med system som man kan jobba i oavsett var man är.

10-tiden

Möte på banken för att placera pengar åt personen jag är god man för.

11-tiden

Går igenom och bokar besiktningstider för några av kommunens bilar. Jag har en spretig tjänst: 75% arbetsledare/koordinator på AME (arbetsmarknadsenheten) 25% administration/fakturering på VUX (Vuxenutbildningen)


12-tiden

Dagens administrativa uppgifter är avklarade. Resten av dagen är jag tillgängligt på mejl och telefon. Så jag kan pyssla med lite annat hemma samtidigt. Som att städa. Som singel är veckostädningen inte så betungande. För det finns ingen som sprider sina saker överallt. Jag gillar ordning. Utan att vara pedant. Men var sak på sin plats.

13-tiden

Lunchpaus vid pumphuset. Först ett lunchdopp i Vättern. Dagens temp var 21, vilket är varmt för att vara Vättern. Sen en smarrig lunchmacka köpt hos Gilroys på stora torget. Surdegsbröd med rökt röding från Borghamn. Nom nom.

14-tiden

Dricker kaffe och besvarar jobbmejl i skuggan på min uteplats.

15-tiden

Facetime med mitt älskade barnbarn Luna 3 år OCH hennes mamma så klart <3 Jag längtar tills de kommer hit på semester. Karlstad är alldeles för långt bort.

16-tiden

Nu är det helg! Inget kan vara bättre inledning av helgen än ett dopp i sjön. Tempen har stigit till 23. Vem behöver en pool när det är 200 m till badplatsen????

Vadstenaviken vid pumphuset.

17-tiden

Jag har bestämt mig för att tacka ja till att bli god man för ännu en person och fyller i blanketter för det. Sen ska tingsrätten godkänna mig innan processen drar igång.

18-tiden
Sitter med fakturering i det egna företaget. H och jag är vänner och driver fortfarande vårt företag tillsammans. Det fungerar bra. Om det förändras får vi hantera det då.

19-tiden
Middag. Ensam. En av de svåra sakerna med en separation är ensamheten. Helt plötsligt så står man utanför. Bortvald. Får inte ingå i umgänget med gemensamma vänner och grannar. Det gör ont. Mina egna vänner bor långt bort. Jag har många bekanta här, men de närmaste vännerna var H’s vänner från början.

20-tiden

Dagens 5:e dopp avklarat. Jag sitter och njuter av utsikten när jag får frågan av en kompis om vi ska ses för en drink på Borgmästaren. Javisst svarar jag . Vi ses om en kvart!


21-tiden

Det är skillnad på mängden i glaset när man dricker öl och cava. Jag föredrar alltid cava. Trevligt att få träffas och prata en stund.

22-tiden

Jag avslutar min efit-dag med ett sista dopp i solnedgången. Idag helt magiskt vacker. Underbart att ligga och plaska i sjön och titta på solen som sjunker ner i horisonten. Så vackert vi bor!

 

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lämna en kommentar! Tack!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
25 Responses
 1. Karoleen skriver:

  Härligt att du är tillbaka =) Välkommen! Låter som att du har ett bra fritt jobb, det har jag också och jag jobbar också hemma. Det är skönt att kunna göra lite som man själv vill så länge man gör det man måste =)

  • inna skriver:

   Tack!
   För mig är det ett privilegium att jobba hemifrån på fredagar. Har gjort det i snart 3år och har bra disciplin på mig själv 🙂

 2. Razzy skriver:

  Tittar in på din dag så här långt. Skönt att kunna jobba hemifrån.

 3. Anna skriver:

  Guuuuuuuuuud så roligt att se ditt ansikte och följa din dag!
  Det var INTE i går!
  // Kram Anna

 4. Vonkis skriver:

  Kul att du är med igen!
  Inte helt fel att bo i Vadstena, det är en fin liten stad.
  Mackan ser ljuvlig ut i värmen men badtemperaturen var alldeles för låg för den här badkrukan, trots värmen 🙂

  • inna skriver:

   Jag älskar att bara och tempen spelar inte så stor roll. Men jag gillar inte när det är för varmt i sjön!

 5. Miriam skriver:

  Vad roligt att se en hederlig EFIT igen!
  Kram!

 6. Kikar in! Härlig dag! ? Njut!

 7. Micke skriver:

  Helt klart klarare vatten där i Vättern än sjön i stugan.. Men den vinner med över 26 grader 🙂

  Kul du är i farten igen med inlägg.
  (men datorn (F-secure) säger din sida är skadlig, skriver detta på mobilen)

  • inna skriver:

   Tempen i Vättern styrs av varifrån det blåser. Ostlig vind gillar vi inte 😉

   Ingen aning varför den anses som skadlig. Jag kan inte hitta något, men har inte pysslat om bloggen något nämnvärt de senaste åren.

 8. Tofflan skriver:

  Men du är inte ensam, jag är med dig. Fast som Micke säger varnar mitt antivirusprogram också för din blogg… Konstigt.

  Var rädd om dig när du badar i kalla Vättern. Det ser så hääääärligt ut!

  • inna skriver:

   Tack snälla du!
   Har nyss varit och badat. För 4:e gången idag och det blir minst ett dopp till i kväll. Gissa vem som bor i huset bredvid? Jo Snyggve 🙂

   • Tofflan skriver:

    Ja redan förra året tog jag reda på var Snyggve bodde, men tyvärr var det så dåligt väder den dan vi var i Vadstena, så det fick bli lite shopping i stället. Du får hälsa från mig! 🙂

 9. Versch skriver:

  Kikar in på din dag.
  Ensamhet kan vara både jobbigt och skönt. Tufft med en omställning efter separationen kan jag tänka mig.
  Önskar dig iaf en fortsatt trevlig kväll och helg!

 10. Hanna skriver:

  Men vilken härlig dag! Underbar solnedgång och frukosten ser supersmarrig ut!

 11. Efwa skriver:

  Kul att du gör EFIT igen. Trist att bli ensam. Men det verkar underbart att ha så nära till badet. Otroligt att det redan är så varmt i Vättern. Bodde 50 meter från Vätterstranden innan vi flyttade till Frankrike men jag badade nog aldrig. För kallt. Men idag badade jag i vår lilla sjö, som var otroliga 25 grader varm

  • inna skriver:

   Jag har 200 m till närmaste badställe. Perfekt för en badälskare.
   Jag försöker fokusera på de bra sakerna med att jag flyttat in till stan och lever ensam, så får han dejta och leta efter ny kärlek på egen hand.

 12. Anni skriver:

  Allra bäst med din dag var den där tvisten från att sitta och vara ensam till att en kompis vill ta en drink. Det är skönt och viktigt med vänner nära!
  Glad att se dig här igen, i bloggvärlden är man aldrig helt ensam.

  • inna skriver:

   Tack för dina ord!

   Jag har lättare att delta i saker nu när jag bor i stan och har gångavstånd till allt.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>