Fetaostens Dag
Den 15:e oktober 2007 fick Grekland ensamrätt till namnet Feta. Beslutet kom från EU efter att man i flera år behandlat frågan. Man beslöt samtidigt att en äkta Fetaost måste innehålla minst 70% fårmjölk och högst 30% getmjölk. Många länder, däribland Danmark och Tyskland – som haft egen produktion av komjölks-Feta – var nu tvungna att byta namn på sina produkter. Arlas fetaost heter numera Apetina, till exempel. När det stod klart att Grekland fått rätten till fetaosten beslöt vi på Fontana att utnämna den 15:e oktober till Fetaostens Dag.
Vi älskar fetaost i min familj! Jag är lite avundsjuk på mina ungar som diggat feta sedan de var små. För min egen del var det inte kärlek vid första ögonkastet, utan både feta och oliver lärde jag mig att tycka om som 25-åring =)
Frågan är vad det ska bli för mat på fredag?
Hemlagade grekiska biffar med klyftpotatis och fetaostsallad?
Ugnstekt kyckling med bön- och fetaostsallad?
Eller en qiunoasallad med fetaost, kyckling och avokado?
Ugnsbakade rödbetor med fetaoströra?
Får sonen bestämma blir det grekiska biffar. Han älskar dem. Smaksatta med vitlök, persilja, kanel och mynta.
Åh vad hungrig jag blir.
Tur att det är lunch nu =)
mmm…. ugnsbakade rödbetor med feta! Det är en storfavorit hos mig 🙂
får dottern bestämma så kör hon på samma som din son…. biffar med feta i… sen är det ju aldrig fel med marinerad fetaost…. tror jag får göra en laddning till på fredag!