En vecka kvar till semester

På tisdag är det årets sista arbetsdag. Skolavslutning. Halvdag för eleverna. Det brukar vara en mysdag tillsammans med eleverna. På Teknik brukar vi alltid fika och se på film. Animerad barnfilm är det som gäller =) Vi måste ju hålla på traditionerna.

Det finns de som som gnäller över att vi jobbar hela dagen. ”Förr i tiden” gick lärarna hem när eleverna åkt hem. Numera jobbar vi hela dagen.

Årets sista arbetsdag ska avslutas med trevlig samvaro och dansk julafton så jag tycker att det inte finns någon anledning att gnälla.  Det finns de som jobbar hela julen. Och det finns de som inte har något jobb alls!

Däremot tycker jag att det är lite surt att vi börjar jobba på den enda klämdagen under jullovet. Fredag 7 januari är det fortbildning och studiedag som gäller. Och ingen får kompa bort dagen, oavsett hur mycket komp man har att ta ut. Jag undrar hur AG resonerar? Fotfolket ska veta sin plats?

Oavsett så behöver vi ett avbräck. Eleverna är trötta. Lärarna är trötta. Det som är skönt är dock att terminen inte är slut förrän i slutet av januari, så det ska inte sättas några betyg nu. De elever som ligger efter har möjlighet att jobb ai kapp under lovet. Och de lärare som ligger efter med rättningar och bedömningar kan också jobba ikapp.

Just nu har vi lektion i webbdesign. En av mina favoritkurser. Jag behöver inte planera och förbereda så mycket. Det sitter i ryggmärgen. Men har upptäckt att jag legat av mig sedan jag började använda wp. Kodar inte lika mycket längre. Behöver läsa på css3 och html 5.  Det är tur att jag kodar skolans hemsida för hand. Så jag inte tappar handlaget helt och hållet.

Efter lunch är det elevrådsmöte resten av dagen. Åh vilken betungande arbetsdag jag har.  Tur att jag ska tvätta ikväll. Så det blir lite balans 😉

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
 1. charlotte skriver:

  det ska bli skönt med lite röda dagar. semester kan vi glömma!! vad är dansk julafton?
  kram

 2. inna skriver:

  Charlotte: Det finns olika varianter av leken, men så här brukar vi göra:
  Dansk julafton är en lek där alla tar med sig ett paket för en bestämd summa, och lägger alla dessa i en hög. Så slår man med en tärning och när man får en 6:a får man välja ett paket ur högen. Så fortsätter man tills alla fått ett paket. Ibland har vi några extra paket och då kan man få flera.
  Sen börjar tävling. Först sätts klockan på en bestämd tid t ex 10 min. och så börjar man slå igen. När man får en 6:a får man byta paket med någon annan, men enbart då. När klockan ringer får man behålla det/de paket man har.

  Det är mycket roligt, speciellt när man slagit in paketen lite klurigt. Förra året slogs mina barn och exmaken om ett paket toapapper, som jag slagit in i ett stort tjusigt paket =)

  Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>