Cup cake award

Finaste Tofflan har förärat mig med en award!

Precis en sådan uppmuntran jag behövde i min dystra ensamhet.
cup cake award

1. Tacka den du fick Awarden från.
2.Kopiera Awarden till din blogg.
3.Berätta vilka tre författare som hör till dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.
4.Skicka Awarden vidare till fem mottagare du tycker förtjänar den.

Åh hjälp!

3 författare. Hur ska jag bara välja 3?

Jag är en stor bokslukare, även om jag tappat all lust att läsa under min deppiga period. Men lusten kommer tillbaka. Det vet jag.

Utan inbördes ordning och de 3 som dök upp i tanken först:

1.  Rebus sista fall av Ian Rankin är bra, men jag gillar alla böckerna om den kärve John Rebus.

2.  En bit av mitt hjärta av Peter Robinson,  men läs hela serien!

3. Panzarhjärta av Jo Nesbø

Jag läser mest deckare och thrillers om hemska mord och destruktivitet. Jag dras till det morbida i litteraturen. Jag läser hellre om mord och psykopater än lättsamma kärlekshistorier.  De ger substans och  innehåller oftast både analys och samhällskritik.
Två britter och en norrman. Alla tre huvudpersonerna är kärva, destruktiva män som aldrig ger upp. De löser problem och bryter mot regler, i sin jakt på sanningen. De drivs av en stark vilja och har ett stort rättspatos, trots att de lever destruktivt och bryter mot lagar och regler. Alla tre är mina hjältar. I litteraturen vill säga. Det hade nog varit ett helvete för en känslomänniska som jag att leva med  en sådan person som Harry Hole =)

Fem som jag vill förära denna award:

1. Alice, för att vi båda läser så mycket, men ändå så olika. Och för att du bloggar alldeles för lite =)

2. Therese, för att jag är nyfiken på vad du läser. Mer än jobbrelaterad litteratur =)

3. Kloppan, för att jag vill veta mer om dig =)

4. Jerry, för att jag vet att du läser mycket och ganska så olikt vad jag läser, tror jag.

5. Jeanette som är en sån glädjespridare. Vad läser du?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. Tofflan skriver:

  Spännande! Jag är också mest en deckarläsare, men försöker blanda ut med lite annan litteratur också.

  Kramen!

 2. Therese skriver:

  KUL! Mums -en cupcake! Thanks!

  Hur ska jag kunna skicka vidare detta, ny till bloggvärlden som jag är! Men jag ger dig ett svar här, och så filar jag vidare på vem som jag sedan ska förära med en cupcake.

  Jag är allätare av litterature. Läser allt som är känt och okänt. Gärna på engelska. Ibland ungdomsböcker -för att kunna rekommendera elever vad som skulle kunna vara intressant att läsa.

  Stephenie Meyer -The Twilight Saga.
  Fantastisk serie, som jag dessutom använde i en c-uppsats i engelska. Det är förtrollad värld av kärlek och byroniska hjältar i vampyrform. Ni har säkert sett filmatiseringarna.

  Nicole Krauss – Kärlekens Historia (The History of Love).
  En underbar kärlekshistoria som täcker 80 år. Det är en man som lovar att älska en flicka för alltid. Men under andra världskriget tappar de kontakten och när han hittar henne igen i New York flera år senare lever hon med en annan man, eftersom hon trodde att han dött i kriget. Fler år senare korsar hans historia vägen via en ung flicka som reder ut hur det kunde bli så. Det är en tragisk historia med mycket kärlek om en man som håller sitt löfte, han älskar henne för evigt, precis som han lovat.

  William Faulkner – A Rose for Emily (a short story)
  Den senaste jag läste. För att jag tyckte så mycket om låten med The Zombies. Ytterligare ett tragiskt öde, om en kvinna som träffar en man. Sedan ses hon på stan när hon köper arsenik och mannen hon träffar försvinner plötsligt. Mer säger jag inte…Tragiskt, spännande och litteraturhistoria på samma gång.

  (På sängbordet ligger en bok om meditation!)

  Kram Therese

 3. Jerry skriver:

  Jag tackar för att du tänker på mig, men jag måste backa när det gäller detta. Helt enkelt beroende på att jag läser för lite och jag kan inte ens räkna upp tre favoritförfattare… kram!

 4. thanks!
  jag har svarat på min blogg. vet inte så mycket hur man gör i bloggosfären…
  typ, rent tekniskt å så. hoppas du finner nöje.
  och du… psst… blev så glad, du är så attans bara bäst!
  big hug//jeanette s.

 5. charlotte skriver:

  tack så hemskt mkt för awarden. gulligt av dig att vilja veta mer om mig. jag lägger dock inte ut awarder på min blogg. jag bestämde mig för det redan på metrobloggen. jag läser allt möjligt. men främst skräck typ stephen king o dean r kontz. sist läste jag pojken som kalladés det av dave pelz en gång till för emelie bad mig. hhar läst alla twilightböcker så jag är lite mer blandad
  kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>