Dag 3 Det här får mig att må bättre

Något som får mig att må bra är dans. Av någon anledning har jag bara fallit för män som inte dansar. Det är lite trist.

Jag har alltid älskat att dansa folkdans. Blev frälst redan som barn.  Mina föräldrars folkdans- och folkmusikintresse gjorde att jag fick tillbringa många sommarlov under 70-och 80-talen på resor runt Sverige till spelmansstämmor av olika slag, där jag fick dansa, spela och sjunga med likasinnade.
Som 16-åring fick jag en underbar sommar på Irland, där vi kuskade runt på landsbygden och lärde oss att dansa och spela. Vi åkte runt till lokala danstillställningar och fick dansa hur mycket som helst. Ni kan ju gissa att unga blonda svenska tjejer fick dansa…

Numera blir inte så mycket tid över till dans…datorn och jobbet  tar den mesta tiden…. men när jag får tillfälle tycker jag det är superkul att få dansa.

Jag gillar all slags dans egentligen. Gillar att bugga, men är självlärd, så jag vill gå en kurs och lära mig turerna. Jag kan lite salsa, skulle vilja gå en tangokurs, men mest drömmer jag om att lära mig flamenco.

Dans är glädje!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
  1. Tatiana skriver:

    Jag är lite kluven till dans..tycker mest att jag ser fånig ut då jag dansar 🙁

    Men min man är oerhört dansant och han bjuder ofta upp mig till dans i hallen, köket eller vardagsrummet . Det är skoj !
    Kram

  2. Tofflan skriver:

    Men då blir det danskurs – flamenco eller salsa – i vår för dig??? En f d kollega träffade sin man på en salsakurs, bara ett koppleri-tips…
    Kramen!

  3. Majsan skriver:

    Att lära mig dansa, är något jag länge önskat. Men ännu får jag njuta av att se andra dansa.. och känna hur det spritter i kroppen av lycka. Dans är vackert!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>