Snöiga söndag

Det snöar ute.

Oj vilken nyhet.

Jag kastade ett öga ut genom fönstret, såg snön som yrde omkring,  och konstaterade belåtet att jag inte behöver gå ut idag. Det finns liksom ingen anledning.

Just nu är det söndag i sängen.

Kaffet är snart klart. Webradion låter och jag halvligger med laptopen i knät.

Livet är gott! Det gäller att ta vara på de bra stunderna. Den sköna känslan när de infinner sig.

Det är så många som avskyr vinter och som reser till sol och värme den här tiden på året. Jag hade hellre åkt bort när höstmörkret, regn och höstdeppighet dominerar. Men nu kan jag inte resa bort. Kan inte vara ledig när jag vill. Och jag accepterar det. Jag har två arbetsdagar kvar. Två dagar med lättsam verksamhet.  Sen har jag semester ända till 7 januari. Då vi ska in och jobba på en fredag. En klämdag. Men jag har 16 lediga dagar före det.  Som ska tillbringas med familj och vänner.

Även om jag gnäller över att jag är ensam, så är jag inte ensam de viktiga stunderna.

Jag är med familjen under julen och med bästa vännerna under nyår. Vänner som är goda och kloka.

En person som uttrycker sig mycket klokt är Majsan.

Varje morgon läser jag dagens tanke hos henne. Dessa tankar har hjälpt mig mycket under den värsta perioden. Kloka ord och sunda funderingar som har varit precis vad jag behöver för att bryta negativt tankemönster eller bara bli lite peppad.

Tack Majsan! Jag smygläser varje dag , och kommenterar sällan, men dina ord är betydelsefulla för mig.

Nu ska jag fylla min favoritmugg med het java. Dagens första är alltid bäst.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Majsan skriver:

    Tack, Inna för Dina värmande ord! Det värmer mitt hjärta och det glädjer mig också att mina tankar och ord kan ge Dig styrka och tröst.

    Stor varm kram

    Majsan

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>