#prata om det

Prata om det

Jag har aldrig varit utsatt för sexuella övergrepp.

Däremot har jag haft sex mot min vilja.

För husfridens skull.

För att jag inte vågat säga nej.

När min partner helt plötsligt rest sig från soffan och sagt att nu går jag in i sovrummet. Och förväntar sig att jag ska följa efter. Och jag sitter där och brottas med min olust och rädsla för att såra.  Jag vågar inte säga att jag inte vill ha sex. Jag har ingen lust. Så går jag efter till slut. Partnern ligger naken i sängen och förväntar sig sex. Jag kopplar bort känslorna och klär av mig. Fast jag inte vill. Men ställer upp och känner att något dör inombords.

Det handlar om självkänsla. Respekt. Att känna sig trygg och våga säga vad man vill. När det är lustfyllt och sex för att båda vill.

Jag har upplevt ett sådant förhållande. Men så blev jag dumpad. Ödets ironi.

Prata om det

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Håkan skriver:

    Pinsamt att vara man, alltså en riktig man. Bra att #prataomdet kommer upp till ytan. Tack för dina ord!

  2. Majsan skriver:

    Även jag levde så i många år… rädd… men det innebar också misshandel i den relationen. Som det lilla barnet som inget heller vill än att pappa och mamma är glada, som tror att det är ens fel att mamma gråter… så vill man göra gott, göra mamma och pappa glada…rätta till.. och man gör ”rätt” för att slippa få ont.. ont i själen, ont i hjärtat.. ont i huden… ont… men det gör mer ont i själen än någonsin.

    Idag skulle jag aldrig någonsin låta mig bestigas utan egen vilja… Att älska sig själv så mycket att man kan respektera sig själv och våga säga nej, stå för sin vilja.. åsikt.. önskan.. det krävs en del arbete.. men varje litet steg fram, är ett steg fram.

    Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>