Reflektion eller nåt

Jag sitter och reflekterar över 2010.  Filar på någon slags årssammanfattning. Läser vad jag skrivit  under året.

6 januari hittade jag följande rader:

”Jag började att se en film, men den var så dålig att jag stängde av. Se inte Love happens. Du blir bara besviken.

Så det blev radio.  Ett ålderstecken kanske? Jag läser om så många som har 40-årskris. Det har jag aldrig drabbats av. Det var bara härligt att fylla 40! Kanske för att jag är tillfreds med livet och att jag blir kallad MILF av mina ungdomar =)
Däremot hade jag en kris när jag var 35.  Det ledde till skilsmässa.  Sen hade jag en livskris vid 25, när min farfar dog, alldeles för tidigt.  Jag kanske ska akta mig i höst när jag fyller 45 ?”

”Jag  kanske ska akta mig i höst när jag fyller 45?”

Och visst blev det en livskris när jag fyllt 45.

Tack så mycket för den smärtsamma upplevelsen Herr H!

Det viktiga är vad vi gör av våra livskriser.

Jag trodde verkligen att jag skulle gå under av sorg när H dumpade mig. Den värsta upplevelsen i hela mitt liv. Och då har jag ändå gått igenom en bråkig skilsmässa.
Men vet nu att jag överlever. Trots det så är tilliten  skadad. Hur ska jag kunna lita på kärleken igen? Hur ska jag våga älska? Den kärlek som jag fortfarande känner för H vill han inte ha och jag vet inte var jag ska göra av den.
Bättre att leva ensam och låta smärtan blekna. Kärlek är också att släppa taget om  någon som vill något annat. Även om det gör ont. Jag hoppas att H tycker att det är värt det.

Det borde vara obligatoriskt med en rejäl karenstid mellan förhållanden. Kanske inte två år som jag hade, men en rejäl paus för att landa och reflektera innan man kastar sig in i nästa förhållande. Då hade jag  aldrig blivit din  rebound girl.

Igår var det fjärde advent. Det kom jag på typ halv elva igår kväll och tände ljusen en kort stund.

Imorgon har vi julavslutning. Då ska jag har det trevligt med världens finaste elever. Se på film, käka godis, skratta, sjunga julsånger, lyssna på musik. Sen fika med trevliga kollegor och något mer?
Ja visst ja, arbeta på eftermiddagen. Arbetslag. Sen får vi jullov. Semester.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
  1. underbara du! skulle kunna komma på fikat i morgon bara för din skull…
    men det blir 10 mil i bil för en smörgås och jag har inga andra obligations på råda i morgon. skillnad när jag har en klass som jag haft förr. så är jag fullmåne-låg…
    katastrof-pms-ig.
    höjer medicinen, men vemodet tynger.
    love//js.

  2. Majsan skriver:

    Visst är det intressant att reflektera tillbaka och se vad som hänt. Inte bara med oss utan också inom oss… hur vi reagerat olika på samma typ av händelse och insikten om att reaktionerna är annorlunda pga olika orsaker. Vi lär oss mycket om oss själva när vi gör en tillbakablick.. vi inser hur mycket vi vuxit bl.a Återblickar kan också väcka de känslor som gör ont, som vi trodde var raderade… men de är bara påminnelser om att vi lever och har haft ont.. och smärta stärker även om vi inte ser det i akutskedet.

    Dags för kuddens och katternas nattliga sällskap. Hoppas Du får en god natt med skön sömn, vackra drömmar och ett leende på läpparna när Du vaknar i morgon.

    Kram

  3. Tofflan skriver:

    Jobbar också med en årskrönika till bloggen, men den blir nästan bara bitter…
    Kram!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>