Trettondagsafton

Snart är denna dagen till ända.

Trots att jag inte haft något planerat att genomföra och mest bara har varit så har jag inte varit helt lat.

Jag har städat, diskat, slängt sopor och pysslat om mina blommor.

Jag gick en vända på stan, men inte hittade jag någon mössa. I alla fall ingen vit. Som inte var ful. Eller astöntig.

Men jag fick köpt ipren gel och mjölk. Och helt plötsligt stod jag inne hos guldsmeden och fyndade örhängen och halsband. På rea =)

Jag funderade på semlor, men slog bort tanken.

Till middag blev det julkorv (min hemgjorda) riktigt potatismos och brysselkål till mig och gröna ärtor till sonen.

Sonen frågar hur länge man har ätit gröna ärtor och jag svarar : så länge man har odlat gröna ärtor =)

Himmelskt gott smakade det i alla fall. Jag är bra på att laga mat. Det kan jag säga utan att skryta.

Men jag skulle vilja gå en kurs i gourmetmatlagning. Lära mig att komponera menyer och göra snygga uppläggningar. Men eftersom jag bor i Småstad finns inga såna kurser. Det finns ingen kurs i flamenco heller. Men man kan gå kurs i agility, bildhantering för pensionärer eller sömnad av olika slag. Allt det går fetbort. Det suger om du frågar mig.

Förutom att följa skidåkning på svt play har jag gjort något som jag inte gjort på länge.

Jag har badat med en bok. Ja, jag har läst en bok i badet. Hett, skönt vatten och en spännande bok. Men jag mår lite illa ibland. En av karaktärerna i boken är genuint ond. Jag har så svårt för ondska. Jag vill inte tro att barn är onda.

Jag tror att vi kan utföra onda handlingar, men inte att en människa är ond. Jag tror gott om människor. Kalla mig naiv, godtrogen eller blåögd, men jag tror gott om alla. Denna godtrogenhet gör att jag går på smällar och blir sårad. Det har jag bittert fått erfara i höstas. Min tillit och tro på kärleken är inte lika stark som tidigare. Var det läxan jag skulle lära mig? Att inte vara så tillitsfull och godtrogen?

Boken är ändå fängslande och jag är glad att läslusten kommit tillbaka.

Jag har städat bort de flesta tomtarna och det känns som att julen är passé. Tänk, i Spanien är alla barn förväntansfulla, för i morgon på trettondagen får de sina julklappar. Tänk så olika vi firar.

Trettondagsafton. Jag läser i tv-tablån och ser att de visar något från Fredriksdalsteatern och genast får jag en flashback till min uppväxt. Jag minns inte vilket år, men min bror och jag är ensamma hemma. MaPa är ute på dans. Vi ser på Poppe på tv:n och äter färsk ananas och choklad från Schweiz som vi fått av min faster och farbror. Vi proppar i oss godsaker och har jätteroligt. Dagen därpå får jag magsjuka och spyr som en gris.  Och tror att det beror på ananas och choklad, varvid jag låter bli att äta detta under en lång period. Och varje gång jag ser choklad från Schweiz tänker jag på den gången =)

I morgon är det min sista lovdag och det ska jag  fira med att tvätta. Lasagne är planerat till middag. Jag vet, hemmafruvarning.

Jag brukar göra en veckomatsedel. Det är smidigt och praktiskt och underlättar vardagen. Jag har nog gjort det sedan Johan föddes.

Brukar du göra veckomatsedel?

Category: tankar  Tags: , , , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
  1. Tatiana skriver:

    Jajamensann..jag gör för fem veckor i taget 🙂

  2. Therese Skoogh skriver:

    Härlig ärtfilosofi! Underbart! LOL

    Och du -vi ses inte på fredag, jag ska nämligen på utbildning med en elev. Det vankas tågresa till storstaden. S det blir stadsbesök och mässa med inriktning hundar.

    Kram På Dig!

  3. Therese Skoogh skriver:

    åhh, nej. Jag gör inte veckomatsedel -kanske borde jag det? hmmm, ska tänka på det..

    ps. härligt inlägg!

  4. Micke skriver:

    Jag vet aldrig vad jag ska äta från dag till dag..

    Skitbra svar till sonen 🙂

  5. Tofflan skriver:

    Oj vad du har varit flitig idag! Jag sparar städning och borttagning av julen och granen till lördag när mamma har åkt. Känns som om jag har varit riktigt totallat idag jämfört med dig…

    Veckomatsedel gjorde jag när jag jobbade och var sambo.

  6. nä, men samma morgon eller kvällen före bestäms vilken mat det blir.
    jag är också bra på att laga mat. om någon i familjen har invändningar blir svaret att ”vi måste äta ur frysen”…
    har stött på folk som har extra frysbox till EN person. vilket fattigdomstänkande.
    kram och god fortsättning på -11.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>