Se mig som jag är

Varför måste man hålla masken?
Vara käck och trevlig?
När man går sönder inuti och äts upp av ångest och oro.
Just nu mår jag bra, men andra mår dåligt. Nästa dag kan det vara tvärtom.
Varför är vårt samhälle så besatt av att vi måste vara lyckliga?

Varför är det farligt att vara ledsen och må dåligt?

Jag vill inte vara ledsen, men ibland är jag det. Så är det för alla.

Vi kan inte vara lyckliga jämt. Vi kan inte alltid tänka positiva tankar.

Världen fungerar inte så.  Det måste finnas både gott och ont, bra och dåligt, glad och ledsen för att få balans. Det tror jag på. Om man vore lycklig jämt skulle det bli slätstruket till slut och lyckan suddas ut till ett jaha.

För mig är det viktigt att vi respekterar varandra för den vi är. Även om jag inte agerar och tänker som andra tycker jag borde göra, i bästa välmening. Jag gör vad jag tycker är bra för mig. Eller bara är utan att tänka. Ibland är det bra, ibland dåligt. Men så länge jag är sann mot mig själv är det mina val.

Vi måste få vara oss själva. Äkta och ärliga. Utan en mask.

Vänner som bara är sig själva råkar ut för elaka kommentarer för skitsaker, men ingen reagerar när det är allvar.

Var finns respekten och empatin?

Se mig som jag är.

Älska mig som den jag är.

Acceptera mig som den jag är.

Det som är absurt är att när jag var helt under isen och fullständigt förkrossad av hjärtsorg ökade antalet läsare och kommentarer markant.Nu när jag är som vanligt igen har det minskat till normalt antal.

Category: tankar  Tags: , , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
  1. Tatiana skriver:

    Att hålla maskem kan faktiskt vara ett gigantiskt skydd .Så är det för mig i alla fall . Har inte alltid lust att blotta mitt inre . Att trafiken ökade när du mådde som sämst beror antigen på att fölk vill gotta sig eller att de känner igen sig. Välj själv 🙂

    Kram

  2. Susanne skriver:

    Att vara ledsen behöver inte betyda att man är olycklig. Jag känner mig titt som tätt lite låg och deppig men är inte alls olycklig. Och inget i livet är fel. Men jag är bara inte på topp helt enkelt. Men omgivningen kan ha svårt att hantera det. Det måste liksom finnas en förklaring till varför jag inte är glad. Men det finns det inte alltid. Jag brukar säga som Alfons Åbergs farmor sade; ”Om man inte är ledsen ibland, hur ska man då veta när man är glad?” (fast jag har felciterat det där lite för hon pratade om att ha tråkigt, men jag tycker det funkar så bra om glädje också).

  3. Tofflan skriver:

    Jag känner så väl igen det du skriver i sista stycket! Vad är det med folk? Om de inte kan tycka att man är intressant och bra när man är glad och mår fint skulle de väl kunna kika på TV i stället. Där finns ju en massa idiotdokusåpor att gotta sig åt i stället för att snaska i sig av mitt liv. BAH!
    Men kram till dig, du kloka!

  4. hm..
    hälsan tiger still heter det ju.
    men alltför mycket glädje och lycka genererar avundsjuka.
    så jag vet inte riktigt…
    satte det här i jämförelse med god litteratur. ge mig en bok med kvalitativt innehåll – utan konflikter… bah!
    skvätt dina tårar och locka ditt hår 🙂 båda lika viktiga, tycker jag.
    stor kram//

  5. Therese Skoogh skriver:

    He he! Det är samma hos mig -den senaste tiden har antal läsare ökat- tripplats till och med…
    Kram kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>