Pärlor

Sitter med min kollega och planerar kommande lektioner i religion.

Jag har en idé om att använda film som inledning på de olika avsnitten. I stället för katederundervisning och föreläsningar vill vi visa en kort film som berättar och illustrerar på ett levande sätt.

Som sedan följs upp med förklaring av ord och uttryck och diskussioner.

Och jag blir helt fast hos sli.se (det som tidigare hette av-centralen) Som lärare har jag tillgång till filmer, radioprogram, böcker och annan media. Numera slipper man beställa hem filmer , utan jag kan strömma direkt från nätet.

Jag har inte läst filosofi sedan 1985 och hittar massor av roliga filmer att kolla på. Jag är nog en liten nörd =)

Vi jobbar med etik i kursen. Intressant och viktigt att hitta en ansats som fångar eleverna intresse. Det gå inte att bara rabbla teorier och namn. Så därför utgår vi från svt´s serie om lycka: Jakten på lycka. Det går att hitta ett rätt språk.

Jag har verkligen ett kul jobb. Just nu sitter mina elever och jobbar med sina projekt. Alla grupper är flitiga som myror med att färdigställa sina arbeten som ska presenteras efter lunch. Vi lyssnar på musik och det finns en harmoni i rummet.

För övrigt är det  webbdesign, formulär och betyg som står på dagens agenda.

Torsdag är en bra arbetsdag.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Tatiana skriver:

    Jag ba älskar nördar !
    Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>