Jag undrar

Varför ska man sitta och kolla på krig och elände live på nätet?

”Följ utvecklingen minut för minut”
”Liverapportering”
”Just nu: beväpnar sig”
”Få löpande uppdateringar i mobilen”

Jag blir helt anti av alla rubriker.

Category: tankar  Tags: , , , , , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
 1. Majsan skriver:

  Jag började bojkotta nyhetssändningar för många år sedan av den orsaken. Det finns ingen anledning att sänka sig med allt världselände. Vi har väl elände så det räcker runt husknuten, många gånger.. och ibland har vi nog med personliga problem.

  En undersökning jag läste om för många år sedan var att man tog två grupper: Ena gruppen tittade på negativa händelser på nyheterna, den andra tittade på positiva händelser.

  Den grupp som tittade på negativa händelser, blev så starkt påverkade att de hade svårt att ta sig upp ur sofforna medan den andra gruppen var betydligt piggare och orkade mer.

  Vi har alla ett ansvar att fylla våra liv med sådant som stärker och glädjer oss 🙂

 2. Micke skriver:

  Man blir ju det.. Anti!
  Nu ska jag i säng och sova skönhetssömnen för jobb 2 dagar till innan semesterledigheten. Tro bara vad jag ska hitta på 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>