Fundering

Jag fick en fråga om jag  hittat någon ny kärlek. Sagt i bästa välmening och med omtanke.

Men jag förstår inte varför man ska ha så bråttom?

Jag har precis landat efter den värsta sorg i hela mitt liv och kan äntligen ärligt känna mig glad och lycklig. Kan t o m  tänka på H utan att känna sorg. Känslan är mer ”synd för honom som valde bort mig, men det skiter väl jag i” Jag känner fortfarande en stark kärlek för H, men den gör inte ont. Jag vet att det kommer att bli bättre. Det är redan bättre.

Men jag jag förstår inte den desperata jakten efter kärleken. Varför måste man ut på jakt direkt? Oavsett om man jagar på nätet eller irl?

Jag lever hellre i celibat, i harmoni med mig själv, än provar på lösnummer här och där. Jag tycker att jag förtjänar bättre.

Är människor så rädda för att leva ensam?

Är det inte viktigt att våga leva ensam? Att klara sig själv?

Jag tror på tvåsamhet, men inte till vilket pris som helst. Man blir väl lite luttrad efter skilsmässa och förhållanden som kraschar. Man ska vara snäll mot sig själv.

Men jag är inte redo för en ny kärlek. Även om det finns folk som flörtar med mig, ganska rejält. Svårt att hantera ibland. Men det är en annan historia 😉

Festina lente. Jag vill inte råka ut för en ny H.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
7 Responses
  1. Majsan skriver:

    Visst kan man undra varför vissa har så bråttom att skaffa en ny kärlek – eller är det bara ett surrogat för att slippa vara ensamma? Vad var då vi i deras liv? Den tanken har slagit mig när jag lämnat en relation och bara någon vecka senare syns han ute med en ny.

    ”Men så kan vi inte ha det” sa en god vän en gång när han undrade om jag träffat någon. Så kan jag ha det. För mig har så mycket annat varit i vägen för en relation och precis som Du säger, så lever jag hellre i celibat än läser ett och annat lösnummer. Att komma underfund med vad man vill med sig själv, i en relation osv, det lär man sig inte på en kafferast… speciellt inte om man har en del att bearbeta.

    Stå på Dig! När tiden är mogen, så är det dags.. och fram till dess; flirta 😉

    • inna skriver:

      Majsan: vi tänker lika i en hel del. Kram

      Sus: Mitt tänk är baserat på min erfarenhet av livet. Sen behöver det inte betyda så för alla. Det har nog med den jag är: allt eller inget. Och jag vill inte bli lika bränd igen. Därför väljer jag celibat. För jag behöver tid.
      Kram

  2. Suzanna Corneliusson skriver:

    Förstår inte riktigt varför man måste säga att det ska leda till lösnummer? Har aldrig förstått mig på det där med one night stand och dess desperation, men närhet och tiigivenhet till det andra könet är ett klart måste för mig i alla fall. Man måste inte vara desperat, bara man trivs själv med sitt val så blir det bra.

    Synd att du brände dig så katastrofalt på den mannen, men hoppas att även du kommer att gå vidare med ditt liv utan att bära på bitterheten från H.
    /En absolut ingen ensamvarg
    Älskar den valda ensamheten

  3. ensamvarg – det är jag det! och jag vill som du: allt eller inget.
    kram på dig du ensamstående starka vackra människa <3

  4. Tofflan skriver:

    Jag tror att man måste bli hel själv först och man måste kunna veta och känna att man kan leva med sig själv – INNAN man ger sig in i nåt förhållande. Sen är det ju det gamla vanliga jag säger: du själv är den enda du med säkerhet vet att du ska leva med resten av ditt liv.

    Glad är jag att du tänker framåt och att du inte står stilla i din bearbetning. Det viktiga är att du bearbetar, på det sätt som är bäst för dig. Och du är en klok tjej, så jag är inte orolig för jag tror du kommer stark som f*n ur det här.
    KRAM!
    PS Oraaaaaaaaaaaaange! 😆

  5. charlotte skriver:

    ja en väldigt dum fråga. måste man ha en respektive för att vara lycklig? det går alldeles ypperligt utan
    kram

    • inna skriver:

      Charlotte: personen som frågade menade inget illa, men vårt samhälle är så fixerat vid att man måste ha en partner. Så fort man bli singel ska man börja dejta direkt. Jag fungerar inte så. Hellre ensam än några halvmesyrer. H har fått mig att tappa tron lite.
      Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>