Lite kallt

Det är tvåsiffrigt minus ute. Då jag sover med öppet fönster är det lite kyligt i mitt rum. Men jag sitter under ett varmt täcke i sängen med laptopen i knät. Och det är myggfritt.

Positivt tänkande!

Det är så mycket elände i världen. Både den stora och den lilla världen. Jordbävning i New Zeeland. Uppror mot en galen envåldshärskare i Libyen. Det är blodigt och otäckt. Jag undrar om det kommer att gå väl i Libyen. Oinsatt som jag är, har jag ändå en känsla av att det inte kommer att få samma resultat som i Egypten. Khadaffi/Gadaffi är en psykopat och galning. Elen är svindyr. Det är några dagar kvar till lön och tomt i plånboken. I lokalmedia och på facebook debatteras det vilt om behörighet hos lärare och den verksamhet jag jobbar i dissas bara så där utan att man tagit reda på fakta. Man tror sig veta, eftersom det inte är bra i en annan del av verksamheten. Det är lite surt att det arbete jag gör svärtas ner.

Positivt tänkande!

Vad som händer i den stora världen har jag svårt att påverka.

Vad som sker i den lilla världen kan jag påverka.

Jag har världens bästa jobb.
Det är roligt, stimulerande och givande. Jag har, trots att jag inte är fullt formellt behörig, ändå ämnesbehörighet i mina teknikämnen och jag har läst över 200 högskolepoäng. Det talas lite föraktfullt om obehöriga lärare, som om man inte hade någon kompetens eller utbildning alls, men många av oss har bred utbildning och stor erfarenhet.

Även om det skramlar tomt på kontot har jag mat på bordet och tak över huvudet. Det finns många i vårt land som inte har någondera.

Är det kallt kan jag ta på mig mer kläder eller höja värmen.

Positivt tänkande!

Nu har sonen äntligen tagit hand om disken som stått i en vecka i diskhon. Jag har klarat att vänta ut honom =)
Nu kör vi enligt hans förslag: var och en diskar det h*n använt. Frågan är vem som ska diska kastruller och formar som använts för gemensamt bruk? Imorgon åker jag till Norge , så då får den unge mannen diska allt själv ändå =)

På dagens agenda står det studier.

Hemtenta i organisation och ledarskap.
I huvudet bor massor av tankar och idéer. Det gäller bara att formulera dem snyggt och väva ihop med frågeställningar och teorier.

Vad ska du göra idag?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. charlotte skriver:

  haha ja antagligen kommer du få äran att diska dem men ni kan väl köra varannan gång
  kram

 2. Jerry skriver:

  Nu ska jag väcka Frida. Sen ska vi på möte om henne i den stora staden. Hon mår bättre, men inte riktigt ok. Får se vad de säger.
  Även här en tom plånbok, men det finns lite mat i frysen. Samtal, TV-spel och väntan på fredag och lön. (;-)

  Vi tänker positivt tillsammans… stor kram!

 3. powerwalkad! dammsugit å hängt tvätt. kokar kallops 🙂 solsken, vargspår i snön.
  hälsningar från dalsland och en som är tjock, glad och 46!

 4. Tofflan skriver:

  Alltså dagens höjdpunkt blev ju Tokeria-besöket, men snart ska jag hämta hem Anna från jobbet. Gissar att vi fikar och pusslar när vi kommer hem.

  Kramen!

 5. http://mermickis.blogspot.com
  har en fotoutmaning som jag tycker verkar najs!
  som ett tips bara.
  hm… här doftar lagerblad och kryddpeppar… *himlarmedögonen*

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>