Silver

Det känns lite trist, men Sveriges herrar har ändå vunnit ett vm-silver. Ett av de bättre vm-resultaten, även om alla drömmer om guld i varje gren.

Det som är mest surt är Northugs sätt att bete sig på upploppet. Han är överlägsen, men måste ändå bära sig åt och håna de andra skidåkarna. Han vinner då verkligen inga priser i sportmanship!
Och det är synd, för han är en otroligt skicklig skidåkare, men det är svårt att gilla honom.

Dagens arbetstid ägnades åt fixande av sånt där som inte syns, men som märks när det inte görs samt två timmar där jag seglade fram först, förde långa samtal med mig själv, för att slutligen landa vid svordomar och dumma dig till datorn.

Vad jag gjorde? Kodade skolans nya hemsida =) Nu ska koden få mogna till på måndag. I dag sk ajag inet tänka på något annat än hushållarbete och fredagsmys.

Imorgon blir det studier kombinerat med tvätt.

Men nu skiter jag i alla som har med utbildning att göra.

Snabeldraken ska få visa framfötterna. Hoppas att han är sugen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
  1. Kemimagistern skriver:

    Jag gillar Northug skarpt! En vinnarskalle och förmåga att få uppmärksamhet kring sig, vilket alla skidåkare har nytta av. 100 000 galna skidfantaster som står och hejar på dessa fantastiska idrottare och som ser en av Norges främsta skidåkare ta guldet! Northug är helt klart en stor förebild!

  2. inna skriver:

    Kemimagistern: jag säger inte emot dig att han har en fantastisk vinnarskalle och drar uppmärksamhet till idrotten. Han är dessutom en gudabenådat skicklig skidåkare. Det jag inte gillar är hans hån mot andra och överlägsna framtoning.
    Det är inte bara svenskar som känner som jag, utan Northug delar det norska folket ganska rejält. Många, många tycker som jag.
    Det finns gott om kaxiga idrottare som ändå är trevliga mot andra. Som Zlatan och Therese Alshammar.

    Som skidåkare är Northug en stor förebild, men inte som människa. Tycker jag.

  3. Kemimagistern skriver:

    Northug är absolut en trevlig och sympatisk person. Det är ibland som media blåser upp vissa moment som går att tolka negativt om man vill. Hans målgång tex tycker jag var en kul grej, fingret var en passning till kanada, och sen så stannade han till och gjorde en ”Hellner”, en specialare inför målgången. Man tolkar ju allt och tolkar man det som hån så är det ju förståligt att det kan verka negativt, jag tolkar det som en rolig grej som inte har med hån att göra.
    När Northug blir besegrad berömmer han sina motståndare, han respekterar sina medåkare.
    Att det blir så mycket uppmärksamhet kring hans person, oavsett om den är positiv eller negativ är något som ökar intresset för sporten och som gör att ALLA skidåkare får det bättre. Det blir ungefär 100gånger mer uppmärksamhet när Northug gör utspel än när Björgen vinner guld efter guld.

  4. inna skriver:

    Kemimagistern: vi kan lugnt konstatera att vi tycker olika. Du upplever honom som trevlig och sympatisk. Jag tvärtemot. Men ingen av oss känner honom, utan baserar vår uppfattning av det vi ser och hör. Som så mycket annat i samhället. Det viktiga är att man kan ha olika uppfattningar och ändå respektera och lyssna på varandra.

    Sen kan man ju fundera på om uppmärksamhet till vilket pris som helt är värdefullt.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>