Tacksam

Det har varit en bra dag.

Jag har tvättat och sonen hjälpte till att bära ner och bära upp berget med smutstvätt.

Vi lagade mat tillsammans. Sonen skalade potatis utan knorr.

Vi har samtalat och skojat med varandra.

Jag har frågat om skolan och hans framtidstankar, utan att han blivit sur.

Helt normalt beteende kan någon tycka. Men för mig är det lycka.

Som förälder är man helt maktlös när ens barn mår dåligt. Fysiska sjukdomar är lättare att hantera (inbillar jag mig) men att må psykiskt dåligt är svårt att hantera. Depression och social fobi är inte lika lätt att hantera som vattenkoppor och influensa. Som förälder känner man sig lamslagen, har dåligt samvete och fullständigt maktlös.

Efter flera kämpiga år mår sonen bra igen och vi har en fin relation. Som förälder gör man många misstag och det blir fel. Men det viktiga är att aldrig svika. Att finnas kvar när alla andra inte orkar. Mina barn har tyvärr bara en förälder som orkar vara förälder. Oavsett om jag är bra eller dålig på att vara mamma, så finns jag där. För mina barn kan jag offra allt. De kommer före allt annat i världen.

Så jag är tacksam över att sonen gör normala saker. Han slänger t o m soporna , utan allt  för mycket tjat =)

Jag älskar mina tre barn över allt annat och jag är superstolt över dem <3

När jag slog på tv:n för att kolla på Andra chansen med Tofflan flydde sonen hem till kompisen för att se på fotboll. Det har jag svårt att se det roliga med. Men vi har olika böjelser. När sonen svepte förbi tv:n och fick höra Jenny Silver undrade han vad det för för j***a skit. Smaken är som baken =)

Nu har jag krupit ner i sängen.  Visst är det underbart att krypa ner i en säng med nytvättade lakan. Det luktar så gott. Och lakanen är så sköna och svala.

Imorgon är det skidor hela dagen på tv:n. Fast jag måste planera lektioner och jobba med hemtentan. Tur att det finns webbtv/radio.

Det är jag också tacksam över.

Jag är tacksam att jag har så fina vänner. Både irl och på nätet. Ni berikar mitt liv och får mig att känna mig betydelsefull.

Det blir ingen film ikväll heller. Jag orkar inte börja titta nu när klockan är halv tolv. Däremot ska jag se veckans avsnitt av Svaleskär. Det är en serie som är både spännande och välgjord. Jag blir aldrig för gammal för barn- och ungdomsserier. Så se den gärna.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Nurse Rached skriver:

    Tack för den läsningen, det var som balsam för min mammasjäl. 😉

    Något har hänt, din blogg uppdateras inte i min blogglista, har jag nyss noterat. Började tycka att det var lite mysko när du inte hade bloggat på en vecka. Men det hade du ju. Kram!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>