Normal?

Jag vaknar och får lite panik.

Det är alldels ljust ute och det känns som att jag har sovit bort dagen.

Tittar på klockan:07.55.

Jag har sovit i precis 5,5 timme. Låg och såg på film och helt plötsligt var det mitt i natten.

Men har inte förnuftet att sova en stund till, för man kan ju inte sova bort hela för middagen.

Gah! Är jag normal eller?

Läser bloggar (inte så många som har uppdaterat än) och nyheter.

De flesta rubriker handlar om katastrofen i Japan. Det är en katastrof som är svår att förstå, men händelsen påverkar mig. Jag inser hur lyckligt lottade vi är som bor i ett land mitt på en stabil jordplatta, utan risk för jordskalv och elände.

Så hittar jag en artikel i vg.

En norsk politiker hävdar i sin Facebook-status att förintelsen aldrig har hänt. Utrotningen av 6 miljoner judar samt politiska fångar, romer, funktionshindrade, homosexuella, Jehovas vittnen samt krigsfångar är ett hittpå av judarna.

Jag undrar vilken värld Anders Mathisen lever i. Han hävdar att det som står i historieböckerna är lögner. Menar han att de som överlevt förintelsen och är ögonvittnen har hittat på? Alla?

Jag blir helt förstummad över den logik Mathisen uttrycker.

Helt plötsligt känner jag mig oerhört normal.

Dags att koka lite kaffe!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
 1. Micke skriver:

  God morgon du normala 🙂
  Jag vaknade kl 7 och precis lämpligt för se ”Tidsresenärerna” som handlar om arkeologi.. lättsamt sätt börja en lördag på.

 2. inna skriver:

  Micke: det bästa med att var vaken tidigt är att man kan ligga i sängen och se på webbtv, surfa eller lyssna på radio =)

 3. kalle kruse skriver:

  Se David Cole og les hans 46 spørsmål od få et litt mer reflektert syn, men jeg kan love deg en ting og det er at du kommer ikke til å føle deg normal etterpå og jeg tviler på at kaffen kommer til å smake så godt. Men du kommer aldri til å tørre det anyhow, så jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg gidder, gå tilbake til søvn det er inget at se her, Lisa Ekdal er den eneste svensken som har sett sannheten i øgona

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>