Post rapport

Jag glömde ju en detalj.

På museet fanns en utställning om forntiden, typ Bohuslän för 10 000 år sedan. Jag kollade några montrar och bredvid mig stod några tyskar och funderade på vad det var. Då kände jag mig som ett litet barn och ville helst hoppa upp och ner och ropa: jag kan! Jag  vet!

I montern låg världens äldsta tuggummi och det kommer från Orust där jag är uppväxt.

När de skulle bygga ny väg mellan Ellös och Varekil i början av 90-talet fick man stoppa vägbygget för utgrävningar vid Huseby Klev, där man hittade lämningar från bosättningar som var 10 000 år gamla.

Jag älskar verkligen att gå på museum.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Tofflan skriver:

    Museum är alltid jättekul – om inte guiderna är snipiga och så, men då kan man alltid fnissa och barnsla sig. Ibland är det roligast att inte gå en guidad tur, dessutom.

    • inna skriver:

      Tofflan: den här gången hade eleverna sina fröknar som guider. Men alla har inte samma vurm för historia som fröknarna tyvärr.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>