Cirkus

Jag läser många bloggar.

En del av dem skrivs av folk som jobbar i samma bransch som min.

Men man kan inte skriva vad som helst, hur som helst osv. (det gäller alla jobb), men man får inte lämna ut sina elever eller hänga ut föräldrar. Ganska självklart, eller hur?

Jag vet att både elever, föräldrar, kollegor och politiker läser här, så det gäller att inte slinta på tangenterna. Det finns många inlägg som jag har raderat, för att jag skrivit i affekt och låtit det vila tills jag lugnat ner mig och läst igenom i lugn och ro. Från början var min blogg helt anonym, men numera skriver jag öppet. Det funkar för mig. Jag är inte så kontroversiell.

Ibland vill man bara skrika sin frustration rätt ut över idioti.

Den bästa liknelsen jag läst i en blogg är cirkus. Skolan är en cirkus. Min svensklärare på gymnasiet kallade skolan en absurd värld =)

Cirkus p g a  dåligt ledarskap.

Politiker som sitter i knät på tjänstemän.

Personal som slavar för riskkapitalbolag.

Fel person på fel plats.

Felfördelade pengar.

Dåligt ledarskap.

Cirkus.

Jag har tur som jobbar på en bra cirkus. Men ändå en cirkus. Eller fabrik 😉

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Nurse Rached skriver:

    DDD kallade jag min förra arbetsplats. Det Dysfunktionella Dårhuset. Kanske inte helt lämpligt men helt sant. Nej, jag skulle vilja skriva om vad jag egentligen tycker om riskkapitalbolag som bedriver äldreomsorg som en synnerligen lönsam verksamhet. Det passar sig liksom inte, det kallas illojalt och jag har inte råd att förlora jobbet. Men mina tankar kan de aldrig ta ifrån mig och jag tycker att det är katastrofalt att läsa t.ex. det här:

    http://folket.se/asikter/ledare/1.980269?m=print

    Trevlig helg så småningom! 😀

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>