Dagens filmtips

Brothers

Soldaten Sam lämnar frun Grace och deras barn för ett uppdrag i Afghanistan. Under tiden flyttar hans strulige lillebror Tommy, som just kommit ut från fängelset, in hos familjen. Snart befaras Sam ha omkommit i strid och i hans frånvaro uppstår en oväntad romans mellan Tommy och Grace. Men en dag kommer Sam hem…

Baserad på Susanne Biers hyllade biosuccé Bröder.

Ännu en krigsfilm tänkte jag. Och blev positivt överraskad. Krig skildras ur familjens perspektiv.
Natalie Portman(Grace), Tobey Maguire(Sam) och Jake Gyllenhaal(Tommy) är alla tre helt suveräna i sina roller. Jag som inte har sett Susanne Biers film har inget att jämföra med och kan varmt rekommendera dig att se denna film som både berör och känns äkta.

Mitt betyg: 3½/5

Crazy heart

Den avdankade countrystjärnan Bad Blake spelade en gång på de stora arenorna men hans talang har genom åren falnat i samma takt som whiskeykonsumtionen ökat och nu försörjer han sig genom att spela på vägkrogar och motell. Räddningen kommer genom ett möte med den unga journalisten Jean. Sakta börjar Bad hitta vägen tillbaka från avgrunden och till ett nytt liv.

Fantastisk musik. Äkta miljöer. Men framförallt så ÄR Jeff Bridges Bad Blake. Han ger verkligen alkoholismen ett ansikte på ett naket och trovärdigt sätt. Och filmen slutar på ett trovärdigt sätt. Se den!

Mitt betyg: 4/5

Category: Uncategorized  Tags:
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Hanna skriver:

    Jag har sett Susanne Biers och har för mig att den är riktigt bra. Se den också vettja! 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>