Påsklov

Jag inleder min ledighet med att ta sovmorgon. Ända till halv åtta.

Sen kaffe på sängen och en film på datorn. Så där lite lagom dekadent. Det är fördelen med laptop. Man kan ligga i sängen och se på film.

Man ska ta vara vara på fördelarna med att vara singel med vuxna barn.

Dagens plikter består av städ och tvätt.

Annars kan jag göra vad jag vill.

Solen skiner och himlen är blå.

Förresten dök den där månen upp. Han kanske läste mitt inlägg =) Efter midnatt var det ett stort gult klot som lyste upp natthimlen. Men jag somnade gott vid halv 2 ändå. Störs inte av fullmånen som en del andra.

Jag jobbar hårt med att inte tänka jobb. Ska inte läsa jobbmail och hoppas att chefen inte tar illa upp om jag inte svarar på mess eller mail. Hjärnan behöver sitt lov.

Att vara lärare är inte bara ett yrke. Det är en livsstil. Många betraktar det som ett kall.  Elever och föräldrar förväntar sig att man är lärare 24:7. Jag älskar mitt jobb, men jag måste få vara bara mig ibland. Inte mitt jobb.

När plikterna är avklarade hoppas jag kunna göra så här:

Fördelen med balkong i söderläge är att det soligt och varmt hela dagen.

Nej,  vad säger ni? Ska jag duscha och klä på mig? Kan ju inte ligga och dega i sängen hela dagen!  Fast jag har gjort lite nytta: matat katterna kokat kaffe, ätit frukost, chattat med finaste dottern, läst nyheter.

Men Luther knackar på axeln. Kom igen latmask! Gör lite nytta nu!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>