Konferens

Vanligtvis tar det alltid emot lite när det är dags för konferens.

Vi är trötta och på något sätt regrederar man när vi sitter i ett klassrum och ska diskutera olika frågor.

Idag var veckokonferensen annorstädes.

Vi åkte genom en vackert dalsländskt landskap som exploderat i skir grönska till ett de vackra och mycket sevärda platser i Dalsland: Upperud.

Fika på café Bonaparte* och konstupplevelser på Dalslands konsmuseum. Avtackning av kollega som slutat och uppvaktning av kollegor som fyllt år. Supersmarrig fika och trevlig samvaro. trevligt samtal med chefen som skjutsade mig hem.

Resan till jobbet i morse var lite mer händelserik.

På en smal väg möttes bussen och en lastbil med släp. Det ville sig så illa att lastbilen körde in i bussen (och körde iväg). Flera fönster på bussen gick sönder, varvid vi fick vänta på en ny buss som kunde köra vidare. Det gick relativt snabbt och vi kom bara lite för sent till jobbet. Tur att det gick bra, utan några personskador.

Så kan det gå till på landet =)

Dalslands konstmuseum

* caféet är uppkallat efter prinsessan Christine Bonaparte, Napoleons brorsdotter, som var gift med greve Arvid Posse, ägare till järnbruken i Billingsfors och Upperud. Hon trivdes aldrig på landet i Dalsland, utan flyttade först till Stockholm och sedan till Paris. Paret skildes och senare gifte hon sig med lord Dudly Coutts Stuart. I museet kan man beskåda hennes bröllopsservis, prydd med kaniner, från1818. Det har jag gjort idag =)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
 1. Tatiana skriver:

  Dalsland är absolut görfint !
  Kram

 2. jösses, vilken händelserik dag… nästan lite rock´n roll över alltihop juh 🙂
  idag tar jag off duty – måste få lite perspektiv.
  ska titta på höna + tupp när de pickar omkring på gårdsplanen. intressant ? kanske.
  givande ? skulle jag tro.
  ha en god trosdag… nej för jisse namn : TORSDAG heter det!
  kraaam//

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>