Slutet på veckan typ

Ackompanjerad av något som han kallar musik och jag oljud dvs hard style står sonen i köket och diskar.

UPPDATERAD Det är drum och bass säger sonen.

Mitt uppdrag är att fixa mat.

Sen ska jag till frisören och fixa bort slita toppar och få fram en snygg bob igen.

Jobbet har gått som en dans. Men som vanligt blev jag kvar långt efter jag skulle gått hem enligt schema.

Jag skötte mig som provvakt.

Pressträffen var toppen.

Betygspratet gick snabbt och lätt.

Sen fastnade jag i kurs- och tjänstefördelningsprat. Det tog över en timme, men till slut talade vi samma språk. Det är inte alltid så lätt att komma överens med någon som har ekonomi i fokus, där jag har elevernas bästa i fokus. Men med lateralt tänkande och mod går  det att hitta lösningar.

Diskussion med sönerna om så skilda saker som mat, pengar, framtid, helgens aktiviteter, packning, studier och  kontaktlinser. En macka på stående fot till lunch följdes av ett besök i närmaste livsmedelsbutik, dvs Hemköp, som är ”min” butik. Nu är kyl och frys fyllda och plånboken tom.

Ikväll ska jag bara koppla av eller chilla som mina härliga ungdomar säger.

Den här tiden på året är jag lycklig och glad, men jag är också fylld av vemod. Snart försvinner godingarna. Härliga fina ungdomar som jag har lärt känna under 3 år. Jag har fått följa deras resa från blyga eller framåt 16-åringar till dagens unga vuxna. De har gjort en härlig resa och jag är stolt över att få vara en del av deras liv och utveckling. Men jag kommer verkligen att sakna dem.

Men jag få rå om dem i knappt 2 veckor till. Tack och lov.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>