Dagen efter

Idag är det nog många ungdomar som vaknar med huvudvärk.

Här i Småstad var det liv och rörelse sent in på natten. Trots regn.

Bästisen, jag och våra flickor tog en kvällspromenad genom stan och där var det tomt. Studenterna var annorstädes.

Vi fönstershoppade och strosade runt i vår lilla stad.

Kl.01.35 låg studenten i säng. Han var pigg och glad och hade haft en toppenkväll. När 22-åringen någon timme senare kommit hem och låg i säng kunde mamma slappna av och somnade på riktigt. Det är svårt att släppa taget, även om de är myndiga.

Det finns de som surt påpekar att man inte ”tar studenten” numera och att ungdomarnas firande är falskt. Men jag tycker att de har rätt att fira och vara glada under en dag, som en markering av att nu är det dags för nästa fas i  livet: vuxenlivet. Oavsett om man har jättebra betyg, jobb eller har ”misslyckats”. Som skolan ser ut i dag kan inte alla lyckas. Om man menar  att lyckas är ett godkänt betyg. För mig är det viktigt att man är en god människa och gör sitt bästa.

Jag är stolt över min student och hans fantastiska betyg. Men mest är jag stolt över hur han är som människa.

Nu sitter jag och väntar på att de andra flickorna ska vakna.

Sitter ensam med mitt kaffe, som vanligt.

På dagens agenda står bakluckeloppis, Vattenpalatset för de yngsta flickorna, fika och förtroligt prat för de äldsta.

Kom igen tjejer! Dags att vakna!

 

ps. att ni inte fått se några bilder på studenten beror på två saker: dels att jag glömde min kamera och får förlita mig på andras bilder, men främst på att studenten inte vill figurera i min blogg utan att han har godkänt det.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
  1. hittade du något i bakluckan?
    jag har en webbläsare nu som heter McAfee – skulle visst vara topp!!!
    kram och <3

    • inna skriver:

      Jeanette: jag har fått någon skit på min dator, så jag scannar och rensar. I värsta fall får jag köra en ominstallation.
      Jag förmodar att du surfar med McAfee siteadvisor som är ett tilläggs program till IE. Hos mig är det Firefox som gäller, i reserv chrome 😀
      kram och <3

  2. Marianne skriver:

    När jag åkte hem genom Stockholm häromnatten var det fullt med studenter ute. Då var jag glad att jag satt i en taxi =)

    Men jag är också glad över att få se dessa ungdomar som firar sin student på sitt sätt oavsett vad andra tycker. Och att de faktiskt tar studenten!

    I mitt jobb läser och ser jag så mycket tråkigt att uttrycket: ”Äpplet faller inte…” stämmer så väl in på många. Så att lyckas läsa sig till ett betyg är ingen självklarhet. Förutsättningarna finns inte där helt enkelt.

    Men jag säger HURRA för alla fina ungdomar!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>