Queen

Jag har sett dokumentärfilmen om Queen på svt. Den finns här om du missat den.

Förutom all fantastisk musik är det 2 timmar med historia. Jag älskar historia. Det gör att jag förstår, kan sätta in händelser och företeelser i en kontext. Att ta del av det som jag missade.

På 70-talet var jag för ung för Queen. Det var ABBA som gällde. Eller folkmusiken. Senare Noice och  Gyllene tider. 1980 upptäckte jag The Police och 1981 dök Springsteen  och U2 upp i mitt liv.

Dokumentärer av det här slaget är viktiga just för att vi ska förstå hur det var då. Hur annorlunda samhället såg ut. Under hela filmen satt jag och funderade på vad jag gjorde det aktuella året och hur min värld såg ut.

Freddie Mecurys öde och gruppens sammanållning berör mig oerhört.

1985 tog jag studenten och började plugga på högskolan. MTV dök och man började lyssna på musik på ett helt annat sätt. Tack och lov att man kan lyssna på odödlig musik idag om och om igen tack vare Internet. Radio Gaga är nog den första Queen-låt som jag fastnade för. All tidigare musik hade jag helt enkelt inte hört när den kom.

Om du inte har sett Queen – the Days Of Our Lives så gör det!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>