Det kommer mera =)

Några fler bilder från Vigelandsparken. Sinnataggen och Monolitten är några av de mesta kända av statyerna. Monolitten är så praktfull. 17 m högt hugget ur ett enda stenblock (därav namnet) där hela 121 människofigurer kryper upp mot toppen. Monolitten sägs vara en symbol för människans längtan och strävan efter det gudomliga.
Sinnataggen är Gustav Vigelands mest berömda figur. Den lilla ilskna pojken står på bron i Vigelandsparken.

Vigelandsparken/Frognerparken är öppen året om och har fri entrè.Nej jag får inte betalt för att skriva detta. Jag tycker bara att det är värt ett besök nästa gång du åker till Oslo. Det spelar ingen roll vilken årstid, även om det är vackert på sommaren med alla rosor och fontäner. Man kan ha picknick i gräset, spela kubb eller fotboll, ligga på en filt och spana på folk, låta barnen leka på den stora lekplatsen, grilla med vännerna eller bara sakta flanera runt i parken.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>