Torsdag

Huset fullt av ungdomar. I sängar. På madrasser. På soffan.

Alla mina älsklingar samt några kompisar.

Här finns det hjärterum.

Ungdomar som behövt någonstans att sova en natt eller flera har alltid varit välkomna hos mig.

Filmen igår var jättebra, men jag tror att de som inte läst boken är mer översvallande än oss som har läst alla 7. Det känns lite sorgligt att det är över. Slut på en era.

Slut är också min talbok* Som alltid mycket välskrivet och spännande. Berörande. Även om det är mycket våld, så spelar det inte huvudrollen. Det gör människorna och relationerna. Som alltid är det en mycket skicklig intrig. Allt uppläst av en behaglig röst på norska.  Jag har varit helt hekta som man säger på norsk. Varit osocial och tagit vara på varje chans att lyssna.

Men jag gillar inte hur boken slutar. Fast det är inte hugget i sten. Det finns utrymme för tolkningar. Jag gillar inte sånt. Snacka om cliffhanger =(

Gengångare kommer på svenska i januari 2012 om du inte vill läsa på norska.

Solen skiner och himlen är ganska blå, men värmen sviktar. På min agenda står tvått och städ. Imorgon åker vi till havet och då är det käckt att ha rena kläder med sig.

Vad ska DU göra idag?

 

*Gjenferd av Jo Nesbø

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>