Tekniskt geni?

I ett år har jag inte kunnat skriva ut från min laptop på jobbet.

Jag har svurit, gnällt och förbannat. Teknikern har sagt att han vet inte varför och skyllt på brandväggar. Jag har resignerat och vant mig vid att alltid ha ett fickminne att plugga i en annan dator för att kunna skriva ut…

Så slog mig tanken igår. Kan det ha med nätverk att göra?

Jag är ansluten trådlöst. Vi har flera nätverk på skolan. Jag är oftast ansluten till ”mitt” nätverk som vi har i tekniklabbet. Bara tillgängligt för teknikarna, är stabilare och snabbare än skolans andra trådlösa nätverk.

Så jag testade att ansluta till skolans ena trådlösa, lade till den nya skrivaren.

Gissa?

Det fungerade!!!!

Jag kan skriva ut!

Vilken frihet.

Och varför har ingen tänkt på det tidigare? Varför har jag accepterat teknikerns prat om brandväggar?

Dagens uppdrag är dokument. Korrekturläsa, sammanställa och skriva ut.Diskutera och bolla tankar.

Det är kul att vara igång igen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Fröken Hulda skriver:

    Jag känner oxå hur arbetslusten (orken) börjar komma tillbaka så på onsdag nästa vecka kliver jag upp och jobbar 75%

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>