Det du inte såg

Det du inte såg av Patrik Sjöberg

Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända och framgångsrika idrottsmän genom tiderna. Men bakom den hårda fasaden vilar ett mörker. Först nu är Patrik redo att dela med sig.
1987 hoppade höjdhopparen Patrik Sjöberg 2,42 på DN-galan i Stockholm. Detta gjorde honom till innehavare av världsrekordet i höjdhopp. Fortfarande är han världens näst bäste höjdhoppare genom tiderna.

Men vem är egentligen Patrik Sjöberg? Många av oss minns en överlägsen idrottsman, kaxigt rökande en cigarett mellan hoppen. En man vi, då och nu, känner som bufflig, frispråkig och rakt på sak. En idrottsvärldens rockstjärna. Men hur kom han dit?
I denna nya memoar berättar Patrik Sjöberg för första gången sin historia, ärligt, rakt och öppenhjärtigt. Och det visar sig att den innehåller mer än vad någon av oss kunnat tro.

 

 

 

 

Jag har alltid gillat Patrik Sjöberg. Av så banala orsaker som att vi är årsbarn, att min bror hoppade höjdhopp och att Patrik vågade säga vad han tycker.

Jag sträckläste boken igår. Med paus för mat och Banks på tv:n.

Det finns ett språkligt flyt, som gör boken lättläst och lättillgänglig för läsaren. Samtidigt som språket är enkelt lyser intelligensen igenom. Han berättar rakt och naket om sitt liv och jag blir berörd. Jag har kommit att gilla Patrik Sjöberg ännu mer. Han uppvisar en mognad och man får en inblick i det man misstänkt om hur journalister agerar.

Jag undrar vad den gamle rektorn som påstod att Patrik skulle bli socialfall tycker idag?

Barn som är utåtagerande uttrycker oftast en sund reaktion på en osund miljö.

Läs den här boken!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Fröken Hulda skriver:

    Boken står på min måste-läsa-lista. När jag läst den diskuterar jag gärna vidare.

  2. Monica skriver:

    jag har också lest den , jag har alltid tyckt han har arit kaxig o dryg,men nu förstår jag varför han har varit så , han er modig och tuff

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>