Rapport från verkligheten

Ännu en intensiv vecka är till ända. Huset har varit fullt av människor och aktiviteter.

IMG_9807

Måndag-tisdag jobbade jag på ”gamla jobbet”. Lugnt och stilla. Vi var bara två. Mot normala 100+ Sen var jag ledig resten av veckan. Eller ledig. Det har varit fullt ös hela tiden.  Långväga vänner kom på besök. Det inleddes med ett härligt kalas.

Just det här när vänner kommer på besök och man inte räknat med att få presenter. När man gläder sig över att de kommer och planerar för besöket. Då blir man helt överväldigad över presenter. Tusen tack för en fin dahlia, den mest underbara löpare och boken om en konstnär som jag tycker så mycket om.

IMG_9871

Tack mina fina vänner. Det är nästan tur att ni inte kan komma på mitt 50-årskalas, för nu fick jag jag rå om er i två härliga dygn på egen hand i stället. Vi har pratat och skrattat, delat minnen och druckit vin. Ätit god mat och upplevt Östergötland. Gått på museum och loppis. Besökt kaféer och fikat hemma. Turistat på hemmaplan. Visat favoritställen.  Toppendagar. Jag är glad och tacksam över vänner som känt mig som barn och tonåring och finns i mitt liv även nu.

IMG_9918

På fredag kväll reste vännerna och vi packade bilen för att tidigt på lördag morgon styra kosan mot Orust. Bohuslän visade sig från sin bättre sida och vi fick sol hela helgen. Min mamma, som fyllt år,  firades med lunch på Nösunds Värdshus och sen var det Boa som gällde. Ungarna (15, 23 & 25) fiskade krabbor, vi satt i solen och njöt av plötslig sommar, drack kaffe och pratade (jag träffar ju inte mina föräldrar så ofta numera, så det var härligt)
Till kvällsmat mumsade vi i oss nykokta krabbor, som pappa överraskade oss med. Tack snälla pappa <3
När det blev lite kyligare på kvällen myste vi i Boa och roade oss med att spela kort. Mycket skratt och trams och självklart vann den bäste 😉 Det är lite trångt att sova i Boa, men det är härligt att höra vågorna klucka mot bryggan.

IMG_9939

Idag är det vardag igen. Prinsessan och svärsonen har åkt. Bonussonen har mamma-vecka och mannen jobbar norrut. Jag är ensam hemma. Livet är fyllt av kontraster, men härligt att livet varierar.

Första dagen på nya jobbet. Mycket nytt, men ändå bekant. Det är fördelen med att ha jobbat på gymnasiet i många år. Även om jag inte ska jobba som lärare nu. Studie- och yrkesvägledning, APL-samordning samt administration står på min agenda. Tre tjänster i en. Än har lärarna inte börjat jobba, så min företrädare och jag kan jobba ostört.

IMG_9806

Känslan att kunna cykla till och från jobbet är oslagbar. Underbart.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>