Grönt
Igår fick jag zuccini av en kollega
Lagom stor va!
vad gör man då? Jo lagar mat =)
I dag blev det grekiskt: zucciniplättar, köttbullar, fetaost och sallad.
T o m 21-åringen åt zuccinplättarna med god aptit =)
Så här gjorde jag:
Plättar:
Riv zuccinin grovt, krama ur vätskan, riv några klyftor vitlök, häll i ett ägg, och vetemjöl, blanda tills det känns lagom. Smaksätt med salt och peppar . Stek knapriga i en god olja.
Köttbullar:
Blanda färs med grovhackad bladpersilja och vitlök, dofta över kanel, har du färsk mynta tar du en uns av det. Blanda med lite kallt vatten. Salt och peppar så det känns lagom. Forma lite större köttbullar. Stek i en god olja.
Sallad efter tycke och tillgång.
Gottgottigottgott!
Ps. jag vet att jag är hopplös på mått. Så det känns lagom, en skvätt eller en dutt är ofta mitt svar när barnen frågar om recept =)
Senaste kommentar