Archive for » januari 8th, 2013«

Nyckeln till framgång

Att vara huvudperson i sitt eget liv.

Det är nyckeln till framgång.

Och för mig mäts inte framgång i pengar, prylar och social status.

För mig är framgång att lyckas med det jag föresatt mig, må bra och ge positiv energi till andra.

Våga vara mig själv.

Jag tror  stenhårt på att man måste älska sig själv för att kunna älska andra. Några blir provocerade av den tanken, men det är vad jag tror på.

Man skulle kunna tycka att jag inte är så provokativ.  En helt vanlig  medelålders överviktig kvinna.

Men jag är så oförskämd att jag struntar i att jag är tjock, utan tar för mig av livets möjligheter och är både frisk och stark. Dessutom tror jag att jag kan något och både hörs och syns.

De senaste 13 åren har jag arbetat med teknik och entreprenörskap och fy sjutton vad jag stött på fördomar om kvinnor och teknik, framförallt om blondiner. För en sådan kan ju inte kunna något om teknik. Helt seriöst finns det mycket fördomar om kvinnor och teknik. För att inte tala om fördomar om blondiner med stora bröst…
En tidigare arbetsgivare drabbades av virus i nätverket just för att it-teknikern vägrade lyssna på mig. Ja, jag var skadeglad när teknikern fick äta upp  den attityden.  Tänk om han (för det var en han) hade lyssnat när jag påpekade intrånget…

Numera struntar jag i vad andra tycker. Jag vet mitt värde och vad jag kan.

Jag är huvudpersonen i mitt liv och jag är den enda människan jag kommer att leva tillsammans med i hela mitt liv. Tacka fasen att det är viktigt att jag gillar mig själv och trivs i mitt sällskap!