Archive for » januari 7th, 2013«

Kommentarer

Det här med kommentarer.

Många reflekterar över minskat antal kommentarer i sina bloggar, även jag.

Jag får fortfarande lika mycket respons, men mer i form av mess, mejl, meddelanden och kommentarer på facebook eller muntligt. Samt de trogna kommentarerna i bloggen. Tack!

Jag är själv mycket sämre på att kommentera hos min webbisar och det finns en tydlig orsak till det: jag surfar mest med min Iphone och det är betydligt svårare att kommentera från den. När man får skriva gång på gång på gång och kommentaren ändå inte postas blir jag bara sur och grinig och skiter i att försöka ännu en gång, utan tänker att det gör jag när jag kommer hem till datorn. Men så blir det inte gjort ändå, för kvällen är kort och det är mycket som ska hinnas med.

Det viktiga är inte antalet kommentarer, utan att man får respons ö h t.

Visst är det roligt att många kommenterar, att någon håller med, berömmer eller peppar. Men det är lika välkommet med motsatt åsikt eller rättelser, så länge man har en hövlig ton och inte kommer med anonyma påhopp. Det är därför jag gillar respons och kommentarer på facebook. Där är man inte anonym.

Jag förväntar mig inte att bli omtyckt av alla. Men man kan bemöta varandra med respekt. Om inte vi vuxna kan uppföra oss civiliserat och visa respekt för varandra hur ska vi då kunna förvänta oss att våra barn och ungdomar gör det?

Som vuxen måste man föregå med gott exempel. Det är inte alltid så lätt, men då är det viktigt att visa att man kan be om ursäkt när man gjort fel och att man kan förlåta den som gjort orätt. Ibland handlar det om att förlåta sig själv.

Jag brukar säga att det är felen vi lär oss och det tror jag stenhårt på. Det är när man upprepar felen som vi inte har dragit lärdom av dem.

Dagens tre bästa:

  • Gapskratten med mina medarbetare. Ett skratt förlänger livet. På riktigt.
  • Biffwoken som Johan lagade  till middag.
  • Kvällens telefonsamtal.

Nu ska fröken chef sova.

God natt mina gullvippor <3

Lycklig

”jag är inte gammal. Jag har levt länge” Barbro Svensson

Precis så känner jag.

För även om jag närmar mig 50-strecket om några år, så känner jag mig inte gammal.

Man är inte äldre än man gör sig.

Min förebild och idol Babs är 20 år äldre än mig och jag hoppas att jag har samma nyfikenhet på livet och lust att lära mig och prova på saker som hon har. Hennes rättspatos och omsorg om andra är en ledstjärna för mig.

Hela jag bubblar av lycka.

Varje dag är jag tacksam över min positiva livssyn, öppna sinne, goda hälsa, jobb, familj och kärlek. Allt detta ger mig styrka att hantera livets svårigheter.

Jag har ett fantastiskt liv.

Fina barn som jag älskar över allt annat.

Världens bästa jobb som är stimulerande och utmanande.

Fina och omtänksamma vänner som jag delar glädje och sorg med.

En livspartner och Kärlek som fyller livet med glädje.

Kärleken finns i mitt liv.

Amor vincit omnia.

På riktigt.

Jag är lycklig.

<3