Dag 2

På något sätt hade jag lovat att väcka 17-åringen.

Klockan 6.00.

Efter ett antal dunkingar på hans dörr och lite mammatjat gick han upp 6.20. Mamman var som en zombie.

Kvart i 7 ville han ha hjälp med frukost och naturligtvis fick envise herrn sin vilja igenom.

När han äntligen åkt i väg till jobbet (på sin lediga dag, för chefen från huvudkontoret skulle komma) somnade mamman äntligen om.

Vaknar halv 11 och är helt väck.

Nu är jag lite piggare. Har skurat kattlåda och badrum, samlat ihop dagens tvätt och dricker nu kaffe så jag ska stå mig (tredje muggen)

Läser bloggar och ser att vi var inte sist med skolavslutning. Det finns de som har det idag.

Jag gillar verkligen mitt jobb och känner mig så lyckligt lottad som får göra det jag älskar.

Jag har provat på det mesta inom pedagogsvängen: dagis, fritids, särskola, lågstadiet, komvux. Jag har haft jobb som gett mig ont i magen och  kollegor som betraktat mig som något katten släpat in ( när en viss fd. chef går bort kommer jag inte att sörja) och nu är jag i paradiset!

När jag blev tillfrågad att ta en kurs på gymnasiet för 8 år sedan var jag lite rädd och nervös, men bestämde att jag ska våga prova!

Och  som det stämde! Jag hade äntligen hittat rätt! Ungdomar är det bästa att jobba med. De är så himla härliga, trevliga, vetgiriga, lata, glada, sura, tramsiga och påhittiga. Typ som jag är. Kanske därför jag trivs så bra.

På jobbet får jag vänner för livet. Jag kanske inte ger mina elever kunskaper för att bli kärnfysiker eller nobelpristagare. Men jag ger dem social kompetens. Jag ger dem självkänsla. Jag möter dem med respekt och visar att de duger som de är. Det är lika viktigt som fysik, matte och samhällskunskap. Om inte viktigare.

På köpet får jag förmedla mina kunskaper i datavetenskap och entreprenörskap. Blandat med livserfarenhet och mammatjat.
Gymnasielärare är det bästa jobb som finns!

Nu laddar jag batterierna. Arbetet under terminerna är energikrävande. Nu ska jag bara fatta att jag måste släppa taget om jobbet. Inte läsa jobbmail varje dag. Inte planera kurser. Än.

Läsa böcker. Ligga i solen. Dricka vin. Umgås med vänner. Vara vid havet. Åka till Norge. Grilla. Sova.

Livet är bra.

Category: Uncategorized  Tags: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
  1. Sara skriver:

    När jag är klar lärare skall jag bli som du!

  2. Tofflan skriver:

    Hare kanon! Men du… du skulle ju inte städa idag..? 😉

  3. inna skriver:

    Jag har skurat badrummet, tömt kattlådor, diskat, dammsugit, vattnat blommor, tvättat och dammtorkat. räknas det som att städa 😉

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>