Lite film och sånt

Förutom gårdagens film med sonen: The Commitments har jag hunnit se 3 andra filmer under helgen. Som solitär utan inplanerade aktiviteter under helgen har man fördelen att bara vara ibland.

En deckare  läst boken så klart
En kill-film enligt andra
Ett drama som sonen inte var sugen på

Deckaren var Arne Dahls De största vatten och även om jag läst boken och visste huvudhandlingen så var det ändå spännande. Får ett medelbetyg av mig, som gillar mordhistorier och kluriga deckare.

Kill-filmen Tinker Taylor soilder spy är en kill-film, men jag gillade den. 19-åringen hade nog inte uppskattat den på samma sätt. Han är inte uppväxt under kalla kriget och har samma referensramar som mig. Jag gillar ju dessutom Gary Oldman. Av någon anledning har jag aldrig läst John le Carrés Mullvaden.

My week with Marilyn är ett underbart drama och jag njöt av varje minut. Så välspelat och välgjort. Michelle Williams ÄR Marilyn Monroe. Regnar det inte Oscarsnomineringar över den här filmen blir jag förvånad. Utsökt är mitt betyg.

Tre helt olika filmer, men sevärda på sina sätt.

Helgen närmar sig slutet och det är dags att ladda för en ny intensiv arbetsvecka. Mycket att göra och det är så det ska vara. Jag trivs när det är fullt upp på jobbet. Jag gillar blandningen av uppgifter. Att både vara ”fröken” och utbildningssamordnare med alla dess varierade administrativa uppgifter. Sen älskar jag att jobba med entreprenörskap. Drömmen är att få jobba med det på heltid. I Sverige eller Norge…

Jag kom just på att jag inte haft någon söndagsångest idag. Den brukar komma som ett brev på posten på söndag eftermiddag annars. Men i gengäld har jag hjärtesorg så det jämnar väl ut sig 😉

Ni vet ju att jag är ett stort wordfeud-fan. Spelar mot svärsonen. Han är svinbra. Idag började vi en ny match. Bra start för svärsonen eller vad säger ni?

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Fröken Hulda skriver:

    Med den starten på WF tappar man lite sugen att fortsätta just den matchen

    • inna skriver:

      Men jag ger inte upp! Vägrar! Det är fegisar som ger upp.
      Så jag ser det som en övningsrunda och tränar på att hitta kluriga ord =)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>