Så var det…

…onsdag kväll.

Solen skiner, måsarna skränar. Middagen är tillagad och inmundigad. Kroppen är befriad från sånt klämmer in och sitter åt.

Yeiii!

Dagens tankar

Visst är det bra att man ställer krav och sätter upp mål.
Jag tror inte att någon protesterar mot de uppsatta målen.
Men borde inte diskussionen handla om HUR man når målen?

Det är inte så enkelt att allt blir som man vill bara för att man kräver det.

Jag är glad att jag är en liten kugge i ett stort maskineri i det privata näringslivet numera. Att jobba i den offentliga sektorn innebär att ständigt bli ifrågasatt av tyckare. Det är så lätt att tycka och ställa krav på andra.

Solsken idag också. Trött har jag varit också. Allergi är påfrestande ibland, men det är bara att bita ihop och tänka positivt. Det finns de som har det mycket värre och som aldrig klagar. Det som mest gör mig trött är svårigheten att vänja mig vid nya glasögonen. Att fuska med de gamla framför skärmen är inte bra, så idag har jag verkligen kämpat på med de nya. Jag känner mig yr. Men frampå eftermiddagen kändes det bättre. Tack för era kommentarer och råd om progressiva!

Det ska bli skönt att vara ledig i tre dagar. Även om jag stortrivs på jobbet, så behöver man ladda sina batterier emellanåt.  Mina kollegor i skolan har semester nu. Förra året hade jag 63 dagar semester. I rad. Men jag vet ju hur jag brukar bli varje sommarlov. Efter halva lovet blir det tråkigt och jag längtar tillbaka till jobbet. Nu blir det kort semester i sommar och då tar man vara på dagarna på ett annat sätt. Tror jag i alla fall.

Midsommar ska firas på traditionsenligt sätt med sill, färskpotatis och kanske  lite midsommarstång  hos goda vänner tillsammans med Kärleken. Det är 90% chans för traditionsenligt väder dvs regn. Jag tänker dock ha traditionsenlig klädsel dvs klänning. På midsommar har jag klänning. Punkt. Ibland med regnställ och gummistövlar. Klänning ska det vara 🙂

Idag har jag fått en föraning om det kan vara på jobbet när det är fullt ös. En liten bris. Ingen att luta mig emot. Jag är inte praoelev längre. Det är mig som andra vänder sig till. Problem att lösa. Beslut. Diskussioner. Information. Åtgärd.

Jag gillar´t!

Det gäller att stå stadig på jorden när det blåser.

Tack och lov för magkänslan.

Det är den bästa kompass man kan ha när det gäller beslut. Först fakta och sen intuition så blir det oftast bra beslut.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Responses
 1. hejja dig inna! fy fan vad du är bra 🙂

  när jag fick mina första glasögon räckte inte benen ner till golvet. det var en mkt annorlunda upplevelse. jag har ”snällproggisar” nu. har aldrig gett yrsel. men jag märker att jag ser sämre.
  så snart dags för en koll tror jag.

  livet är sjukt gott att leva. det hävdar jag bestämt. även om det suger ibland, jag spyr på mig själv och känner ensamt totalansvar för hela jävla alltihop.

  men jag har nått nytt och mkt bra på G i mitt liv nu. hemlis!

  • inna skriver:

   Det är tufft att ha totalansvar 24/7. Man både gråter, förbannar och syr ibland. Men en vacker dag så har man tagit sig igenom tonåren och ungarna är vuxna!

   Roligt att du har något spännande på gång!

   Kram <3

 2. Lippe skriver:

  Har inte varit här på ett tag och ingen annanstans på Blogglandia heller. Men det låter som om du har hamnat på rätt plats i arbetslivet – grattis till dina arbetskamrater!

 3. Jennifer skriver:

  ”Det är inte så enkelt att allt blir som man vill bara för att man kräver det.”

  Så bra skrivet! Det är verkligen sant.

 4. bella skriver:

  Hej svejs!!Ville bara önska dig en glad och trevlig midsommar!!Håller med Jennifer här ovan,ha en bra dag!Tjingeling

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>