Solsken hela da´n!

Trevligt med lite respons Stefan Hellman!
Det här har aldrig varit en politisk blogg och kommer inte så att bli, men visst har jag tankar och åsikter.
Så vi kan slå fast följande: (inte riktat till dig Stefan utan är min reflektion över kommentarer och uttalande på sociala medier, gammelmedia och fikarum )

Jag anser att man ska ställa krav på skolan, men även på politiker och tjänstemän som beslutar om skolan. Det gäller  nationellt och lokalt. Och jag säger ja till mätbara mål. Sen säger jag nej till vinster för friskolor som är finansierade med skattemedel, men det är en annan diskussion.
Man kan inte spara bort problem. Satsa på grundskolan så lönar det sig i framtiden. Det är inte svårt att förstå.

De  som i 10 års tid hävdat att man ska lägga ner gymnasiet i Mellerud för att det tar pengar från grundskolan vet inte vad de talar om. Sanningen är snarare att skulle man lägga ner gymnasiet i Mellerud så får grundskolan ännu mindre pengar, eftersom kommunen då får betala dyra interkommunala avgifter för gymnasieelever. Dessutom förlorar man arbetstillfällen och således skatteintäkter.
Mellerud är en liten kommun. Att kräva minst 3 högskoleförberedande program på gymnasiet är inte realistiskt. Bättre att satsa på 2 och göra dem bra. Att köra natur och estet är rätt tänk. Sen beklagar jag att samhäll och teknik (mitt skötebarn) inte lockar tillräckligt många. Men samtidigt får vi anpassa oss efter marknaden, för vi är inte i position att styra marknaden.

Att det enbart skulle finnas 2 lärare med gymnasielärarexamen på Dahlstiernska är en nyhet för mig. För mig veterligt finns det fler än svensk/engelsklärarna som är behöriga gymnasielärare. Eller?  Eftersom jag slutat på gymnasiet borde behörigheten ökat markant. Och sitter inte längre som en nagel i ögat på en del. Och detta ondgörande av lärare med annan behörighet. Många av eleverna på Dahlstiernska läser grundskolekurser. Då är det väl tämligen rimligt att de undervisas av grundskolelärare. Rätta mig om jag har fel.

Nog med tankar om skolan i allmänhet och Mellerud i synnerhet. Även om jag inte arbetar i skolan längre, så arbetar jag i kommunen och har ett naturligt intresse. Att personer som varken arbetar eller bor i kommunen är besatta av skolfrågan är för mig lite knepigt. Det är som att jag skulle lägga mig i hur skolan sköts och fungerar i Trollhättan. Känns abstrakt och långsökt. Men människor är olika.

</skola>

Ännu en bra arbetsdag kan läggas till handlingarna och jag sitter på tåget mot Göteborg. TRE hela lediga dagar.

Solsken hela dagen. Även om jag suttit inne hela dagen så blir man ändå gladare av sol och värme. Och genom mitt öppna fönster kan jag  höra måsarna skräna och det räcker att blunda en sekund, så förflyttas jag i tanken till bryggan hemma i Ellös och havet.

Jag börjar förstå lite mer för varje dag, även om jag ibland bara är fågelholksaspirant på en del möten. Kanske tur att det är skype-möten 🙂 Men jag lyssnar och försöker lära.

Jag har dessutom klarat av kurs 1 av 3 idag *fikar efter beröm*

Det går allt bättre med glasögonen framför datorn. Emellanåt så känner jag mig lite sjösjuk, men det går framåt 🙂

Glad midsommar mina gullvippor <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. Catarina skriver:

  ..Ville bara kika in och önska Glad Midsommar! Ha det bra!

 2. Fröken Hulda skriver:

  Grattis till avslutad och godkänd kurs… men framför allt…
  Glad Midsommar 🙂

 3. Therese Skoogh skriver:

  Många kloka ord och tankar! Hoppas att midsommar var förträfflig!
  Kram på dig!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>