fullständigt beroende

Det finns en dryck jag är fullkomligt beroende av.

Den får mig på gott humör, den är en sällskapsdryck, jag dricker den på fest och tillsammans med andra.

Utan den får jag abstinens och mår dåligt.

 

Jag är fullkomligt beroende av kaffe.

Kaffe denna ädla dryck som just nu förgyller min tillvaro 🙂

Första koppen är alltid den bästa.

När jag får kaffe serverat på sängen smakar det ännu godare.

Man har druckit kaffe sedan Jesus tid. I Sverige sedan 1680-talet. På 1700-talet infördes kaffeförbud under några perioder, främst som en hämnd mot förbudet mot husbehovsbränning. De som konsumerar mest kaffe i världen är Finland och Sverige. Vi svenskar hinkar i oss 10 kg kaffe per år.

Godast är det med kokkaffe tycker jag, men oftast blir det bryggkaffe (smaksatt med kardemumma) och en rejäl skvätt mjölk. Latte är farligt gott.

Vilken är din favoritdryck?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. Tofflan skriver:

  Kaffe! Men på jobbet får jag dricka cappuccino för jag tål inte kaffet där. Sen gillar jag öl och rödvin och vatten och mjölk också. Men kaffe kan jag inte leva utan!!
  Kramen!

  • Inna skriver:

   Förutom kaffe så dricker jag vatten, mest bubbelvatten (min sodastream är en av de bästa presenter jag fått) och rödvin.

   Jag har svårt att dricka svart kaffe, då måste det vara en nygjord expresso eller så. På jobbet dricker jag också cappuccino. Vi kanske har likadana kaffemaskiner ?

   Kram

 2. Fröken Hulda skriver:

  Kaffe på morgonen är ett måste. Resten av dagen är det godast i samvaro med andar… tycker jag… som ett glas rött eller vitt 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>