Förnuft och känsla

Som människa är man ganska komplex.

Man är inte enbart känslomänniska eller rationell realist.

Själen består av både förnuft och känsla.

Även om jag är känslomänniska försöker jag resonera logiskt, för att förstå sammanhang och beteende. Eller så klart, känslor är svåra att förklara, men man kan åtminstone försöka resonera och förstå ett beteende. Om det är ett konstigt sätt att agera så står jag för det, precis som någon  som bara säger att man inte kan förklara sitt beteende eftersom känslor inte är rationella. Man bara handlar utan uppsåt. Och det går inte att förklara varför.

Vi resonera olika. Människor är olika. Det gör oss till de unika varelser vi är. Det ena sättet behöver inte vara mer rätt än det andra. Man är olika bara.

Jag förstår att man inte har känslor för mig. Jag förstår att man tycker att jag är jobbig som inte resonerar på samma sätt som man själv gör.

Vad jag däremot inte förstår är varför man ska ljuga mig rätt upp i ansiktet gång på gång.

Små lögner kan någon tycka, men för mig är det tillräckligt för att jag ska bli förbannad.

De känslor jag hade har försvunnit.

Det vi hade var inte det rätta eller tillräckligt.

En person visar sig vara någon annan än den man trodde och hoppades.

Ibland tror jag att människor har lättare att bli kära i kärleken än i en människa.

Just nu är det balans mellan förnuft och känsla i min själ. Jag har växt av svårigheter och det är så jag ser på denna relation: en lärdom som utvecklat mig som människa. Goda stunder, dåliga stunder. Erfarenhet. En lärdom.

Peace, love and understanding <3

Category: tankar  Tags: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Responses
  1. vad är en liten lögn?
    tur du upptäckte i tid – de gjorde inte jag.
    kram på dig du tjusiga quinna <3

    • inna skriver:

      Jag upptäckte flera lögner innan jag blev dumpad, så jag var förberedd den här gången.
      Life goes on darling!

      Kram <3

  2. Tatiana skriver:

    En lögn är en lögn oavsett . Och med det sättet så lär det svårt för den personen att hitta en riktig kärlek. Mä kamelers löss invadera hans ljumskar .

    Du däremot är värd en riktig man ( så snygg som du är lär det inte bli något problem ) som stär för sina åsikter och inte fjantar sig .
    Kram

    • inna skriver:

      Tack. Jag förstår inte varför man ska ljuga om små saker. Sen är väl jag feg som inte avslöjar att jag vet. Men skit detsamma nu.

      Kram

  3. Fröken Hulda skriver:

    Exakt!! En lögn är alltid en lögn… och i en relation kan den minsta lögn vara jättestor. Du är värd nåt bättre. Nåt äkta. Glöm inte att det är DU som går med huvudet högt ur den här relationen! Kram vännen <3

    • inna skriver:

      Jag har aldrig känt mig så stark när en relation har tagit slut. Inte ens när jag skilde mig och gick ifrån man, barn och hus. Jag börjar bli vuxen.
      Eller så har fjällen fallit från mina ögon 🙂

      Kram <3

      • Fröken Hulda skriver:

        Det som inte dödar härdar!

        Att leva omgiven av förskönade sanningar och/eller rena lögner är att jämföras med att någon tafsar på ens själ. Jag vet för jag har varit där.

        Håller man sig till sanningen behöver man heller inte ha så bra minne 😉 Nog har du blivit äldre och klokare alltid!!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>